Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lehallgatott telefonhívások – kiszámlázva

Kütyük

Lehallgatott telefonhívások – kiszámlázva

Óriási bakit követett el a német titkosszolgálat: mobiltelefonokat hallgatott le, az ügyfelek pedig részeletes számlát kaptak a hívásokról.

A német Frankfurter Rundschau csütörtöki számában megjelent információk szerint a német titkosszolgálatnak még van mit javítani a módszerein. Az O2 mobilszolgáltató ügyfelei a napokban igen érdekes telefonszámlákat kaptak kézhez: a számlán “kimenő postafiók hívások” szerepeltek, melyek egy vezetékes telefonszámra voltak átirányítva. A német titkosrendőrség erről a számról hallgatta le a gyanútlan mobiltelefon tulajdonosokat.

A dolog pikantériája, hogy az ügyfelek nemcsak értesültek a lehallgatás tényéről, de a szolgáltató még a hívások díját is a mobiltelefon tulajdonosoknak számlázta ki. A német újság saját kutatása alapján nemcsak a titkosszolgálat, hanem a rendőrség is ezt a telefonszámot használta lehallgatásra. A hiba csak az O2 szolgáltató ügyfeleit érinti, közülük is csak azokat, akik aktiválták a postafiókjukat. A hivatalos indoklás szerint az O2 egyik hibás szoftvere okozta ezt a “malőrt”.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés