Connect with us

Hirdetés

technokrata

ICQ-AIM – lépések az egymással való kompatibilitás felé

Kütyük

ICQ-AIM – lépések az egymással való kompatibilitás felé

A Yahoo!, a Microsoft és az AOL mind rendelkezik azonnali üzenőszoftverekkel, azonban vetélytársaikat egy ideje már kiszorítják saját piacukról. Az AOL ezt még saját háza táján belül is megteszi, illetve megtette, merthogy változni látszik a helyzet.

Ismeretes, hogy a Mirabilis fejlesztette ICQ-t még 1998 júniusában felvásárolta az AOL. Azóta a nagy amerikai Internet-óriás birtokában van, amely rendelkezik még egy hasonló szoftverrel, az AIM-mel. Ezek eddig mégsem voltak kompatibilisek egymással – az AOL taktikája azonban megváltozott az utóbbi időben.

Az AOL 8 megjelenése ugyanis magával vonta a két szoftver közti jobb együttműködést. A bétateszterek számára már lehetővé vált ICQ-felhasználók azonosítószámának kontakt listához való hozzáadása. Hasonló a helyzet az 5.1-es AIM-mel, amelynél szintén fennáll már a lehetőség, azonban az AIM-szerverek még nem tudják értelmezni az ilyen bejegyzéseket, azaz igazából még nem működik a két böngészőprogram közti kommunikáció.

Ez sem várat magára sokáig már, mert a kiadótól olyan homályos kifejezések érkeztek, miszerint az új ICQ megjelenése (és ezzel a probléma elhárítása) a közeljövőben várható. A jelenlegi AIM ugyanis már rendelkezik olyan elemekkel, amely képessé teszi a két AOL üzenőprogram közti kommunikációra.

A lépés annak köszönhető, hogy az ICQ-közösség már nem fejlődik olyan ütemben, mint a korábbi időszakokban, az AIM részesedését pedig az MSN és a Yahoo! üzenőprogramjai nyirbálták meg. A két különálló üzenőszoftver egy kalap alá való vonásával azonban az AOL ismét uralhatja ezt a piacot. A különböző cégek által készített, de egymással működőképes üzenőprogramok megjelenése még mindig várat magára.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés