Connect with us

technokrata

Két új kamerás telefon a japán J-Phone előfizetőknek

Kütyük

Két új kamerás telefon a japán J-Phone előfizetőknek

Kettejük közül az egyik, a világon elsőként, képes extra magas felbontásban (240×320) megjeleníteni a képeket.

A J-Phone novemberre tervezi piacra dobni a két Sha-mail (képküldésre is alkalmas) kompatíbilis telefonját. Az egyik a Toshiba J-T08 (jobbra), a másik a Sanyo J-SA05-ös modell. A telefonok érdekessége, hogy beépített zaklató-ellenes funkcióval bírnak, azaz kiküszöbölik a „rácsörgetéses” zaklatást, ami jelen pillanatban igen nagy probléma Japánban.

A J-T08 modell a világon elsőként QVGA (negyedelt-VGA – 240×320 pixel) felbontású TFT kijelzővel rendelkezik. A mobil beépített CCD kamerája 310.000 pixeles képeket (szemléltetésképpen: 170×170 pixeles kép) képes készíteni, melyet a szintén beépített vaku támogat, ha szükséges. A J-T08 természetesen alkalmas rövid videoanyag rögzítésére is (Handy Video), mely ebben az esetben nem is nevezhető annyira kurtának a maga 3 percével. A japán karakterek könnyebb beírásáról egy mesterséges intelligenciával felvértezett szoftver gondoskodik (Mobile Rupo).

A J-SA05 egy eddig mobilos téren teljesen ismeretlen működést is megvalósít, a „tükör funkciót” (Mirror Display). Egyetlen gombnyomással lehet ezt bekapcsolni, minek hatására a felhasználó saját magát nézegetheti a TFT kijelzőn. Roppant hasznos segédeszköz hölgyeknek! Ez az eszköz is fel van szerelve japán prediktív bevitellel (Mobile Wnn V2), mely nélkül az SMS írás jelentős napi tevékenység lenne. Újabb kényelmi funkciót, hogy a telefon LED-je használható világító kulcstartóként is.

A J-Phone eddig 22 Sha-mail kompatíbilis telefont dobott piacra, beleérve a fenti kettőt is. Ebből 6 képes videó küldésre is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin