Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyűrűk ura – Interneten a folytatás?!

Kütyük

Gyűrűk ura – Interneten a folytatás?!

A Tolkien regényéből készített filmet sok millió rajongó fogadta lelkesedéssel a mozikban – a látvány és a még most is lebilincselő történet méltán érdemelte ki a minden fantasy ősatyja címet. Második részének hivatalos bemutatójáig ugyan még négy hónap lenne hátra, azonban léteznek nem hivatalos források is…

Pár éve még csak az illegálisan másolt zenék okoztak fejtörést (akkor még csak a zenei) kiadóknak. A szélessávú Internet-hozzáférésnek köszönhetően egyre többek számára vált elérhetővé a (relatíve) gyors internetezés, ennek következtében már egy-egy film letöltése sem okoz különösebb nehézséget. Természetesen ezt Hollywood (és ügyvédei) nem nézik jó szemmel, ám egyelőre úgy tűnik, nem sokat tehetnek. A nemrég kipattant eset azonban osztatlan felháborodást váltott ki az USA filmiparából.

A körülbelül egy éve bemutatott Gyűrűk ura nagy népszerűsége nemcsak az eladott mozijegyek számában, illetve az értékesített DVD-k és VHS-kazetták mennyiségében mérhető le, hanem az illegálisan (többnyire DivX-es formátumban) csereberélt kópiák tömkelegében is. Gyakorlatilag minden, magára valamit is adó warez FTP-site felvette ˝kínálatába˝ a filmet.

Most azonban a még jócskán bemutató előtt álló második rész került ki az Internetre – ami az AOL-Time Warner több képviselője szerint már több, mint pofátlanság. A cég egyik New York-i szóvivője úgy nyilatkozott, hogy amennyiben a közel kész film, vagy annak részletei kikerültek az Internetre, akkor annak súlyos következményei lesznek mind a letöltést biztosító, mind a filmet letöltő egyének számára.

Mi az igazság? Egyelőre pontosan nem tudni, mi került fel a Világháló sötétebb részeire, hiszen a decemberre tervezett bemutatóig bizonyára még az utómunkálatok egy részét be kell fejezni. Ámbár az is lehet, hogy a kiadó csak nagy kampányt szeretne csapni a filmnek – esetleg a kikerült változat is csak egy ügyes reklámfogás. Az viszont már most borítékolható, hogy miután bemutatták, ugyanúgy letölthető lesz, mint az első része, vagy a Pókember, a Klónok támadása vagy a …



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés