Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyorsuló bírósági ügyintézés az informatika révén

Kütyük

Gyorsuló bírósági ügyintézés az informatika révén

A Székesfehérváron átadott bírósági informatikai tesztrendszer a bírósági ügyek felgyorsulását, a folyamatok hatékonyságának növekedését szolgálja.

[Sajtóközlemény] Az Európai Bizottság Magyarországi Delegációjának képviselői és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatalának (OITH) vezetése a mai napon ünnepélyes keretek között Székesfehérváron átvette az Albacomp közreműködésével kiépített bírósági informatikai tesztrendszert. A PHARE támogatással megvalósuló 111 helyi és 20 munkaügyi bíróságot, valamint az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatalát átfogó rendszer teljes kiépítése a bírósági informatika eddigi legnagyobb magyarországi programja. Az eseményen az Európai Bizottság Magyarországi Delegációjának képviselői, Peter Fischer team menedzser Klaus Steiner program menedzser, valamint Horváth János az OITH informatikai főosztályvezetője részére Koródi Bálint az Albacomp vezérigazgatója mutatta be és adta át a tesztrendszert.

Az Európai Unió a tagságot kérő országok csatlakozását a PHARE-program keretében segíti, amelynek célja a közigazgatási rendszer, az emberi erőforrások és a vezetési szaktudás fejlesztése. Ennek a támogatásnak a keretében 1998 óta folyik a JUSTICIA.NET elnevezésű bírósági informatikai alaphálózat kiépítése. A jelenlegi – második – fázis összköltsége 8,25 millió euró, a hazai társfinanszírozás 57%.

„Az idén megvalósuló rendszer gyors és megbízható adatáramlást és kommunikációt biztosít az egyes bíróságok és partnerintézmények között, lehetőséget teremt ezáltal az európai igazságügyi információs rendszerekbe történő bekapcsolódásra valamint támogatja a bírák távoktatását és önképzését” – mondta Horváth János az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatalának Informatikai Főosztályvezetője.

„Az Albacomp Rt. munkatársai a helyi- és a munkaügyi bíróságok, valamint az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala részére már szállításra előkészítették a szükséges hardver eszközöket. Az elkövetkezendő hónapok feladata tehát a mintegy 1400 munkaállomás felállítása, üzembe állítása valamint a felhasználók oktatása. Tervek szerint az országos hálózat ez évben kezdi meg működését” – közölte Koródi Bálint, az Albacomp vezérigazgatója.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés