Connect with us

Hirdetés

technokrata

VitaMAX Roaming és egyenleg-feltöltés külföldön

Kütyük

VitaMAX Roaming és egyenleg-feltöltés külföldön

A Vodafone VitaMAX ügyfeleinek a CAMEL technológia segítségével a telefonálás külföldön is épp olyan gyerekjáték, mint itthon.

A Vodafone VitaMAX-ügyfeleinek sem kell többé nélkülözniük a roaming szolgáltatást, ugyanis az egyik legfejlettebb technológia (CAMEL) segítségével ezentúl az előre fizető (pre-paid) ügyfelek is fogadhatnak hívásokat és SMS-ezhetnek a Vodafone valamennyi külföldi roaming-partnerének hálózatán, és a nyár végéig előre láthatóan mintegy 10 országban már hívást is tudnak kezdeményezni.

További újdonság, hogy a Vodafone, a hazai GSM-szolgáltatók közül elsőként, nemzetközi hátterére alapozva lehetővé teszi, hogy VitaMAX ügyfelei külföldön más Vodafone operátor feltöltő-kártyáját megvásárolva is feltölthessék VitaMAX egyenlegüket.

A szolgáltatás használata a lehető legegyszerűbb, hiszen más magyarországi mobilszolgáltatóktól eltérően az előre fizető kártyák külföldi használata során a hívásindításkor nincs szükség bonyolult kódok tárcsázására: a telefonunkat pontosan úgy tudjuk használni, mint itthon. A nemzetközi hívószám-formátumokat betartva ugyanúgy kezdeményezhetünk hívásokat vagy küldhetünk SMS-t, mint Magyarországról. Nincs tehát visszahívásos kapcsolat-felépítés, és a rövidített hívószámokon keresztül az itthon megszokott szolgáltatások (170=Hangposta, 1270=Ügyfélszolgálat, 177=Feltöltés, 171=Egyenleg-információ) külföldről is használhatóak. Sőt, a hangposta szolgáltatásnál az esetek többségében a rendszer felismeri a hívót, így nincs szükség a hangposta kódra az üzenetek meghallgatásához.

Hívások fogadására és SMS-ezésre minden olyan hálózaton lehetőség van, amelyet a Vodafone havidíjas ügyfelei is használhatnak külföldön (ez jelenleg 80 ország 173 hálózatában működik). A hívásindítás funkció július 29-től Spanyolországban és Máltán érhető el a helyi Vodafone hálózatokban, azonban a nyár végéig zajló fejlesztések után már várhatóan 10 országban lehet majd VitaMAX Roaming hívást kezdeményezni (tervezett további partnerek: Ausztria, Görögország, Horvátország, Szlovénia, Szlovákia, Olaszország, Románia, Németország, Egyesült Királyság). A hívások kezdeményezésének és fogadásának feltétele legalább egy percnyi beszélgetési díj, de minimum 500 Ft a VitaMAX egyenlegén.

A Vodafone a VitaMAX Roaming esetében is egyedülállóan kedvező és egyszerű tarifát alkalmaz. Az utólag fizető ügyfelek körében már népszerű Eurocall (“Egy földrész-egy tarifa”) szolgáltatáshoz hasonlóan a VitaMAX ügyfelek is könnyen áttekinthető, kedvező árak mellet használhatják mobiljukat külföldön is. Mindössze három kategóriával kell számolniuk, attól függően, hogy éppen milyen hálózaton tartózkodnak: európai Vodafone hálózat, egyéb európai hálózat, vagy Európán kívüli operátor. Az indított hívások ára ráadásul egységes az adott kategóriákon belül, tehát roaming közben azonos árakon érhető el akár egész Európa. Természetesen a legkedvezőbb árakat a hívások indításánál és a hívások fogadásánál is minden esetben a nemzetközi Vodafone hálózatokon roamingolók számára biztosítja a Vodafone. A kiemelten kedvező európai Vodafone ár használatára Európa 14 országában van lehetőség.

Az előre fizető ügyfelek számára a külföldi használat során az egyik leggyakoribb probléma, hogy mi történik, ha egyenlegük kimerül, hogyan tudják külföldön feltölteni a kártyájukat. A Vodafone épp ezért gondolt azokra az ügyfelekre is, akiknek külföldi útjuk során váratlanul lemerül az egyenlegük. Számukra a Vodafone egyedülálló szolgáltatást nyújt a Vodafone csoport európai tagjainak kijelölt hálózataiban: a VitaMAX ügyfelek ezentúl külföldi Vodafone operátorok által kibocsátott feltöltő-kártyákkal is feltölthetik egyenlegüket.

A Vodafone 2002. július 1-én jelentette be, hogy 7 európai országban, Németországban, Görögországban, Írországban, Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban működő Vodafone operátorok kölcsönösen lehetővé teszik előre fizető ügyfeleik számára, hogy egyenlegüket az egymás által kibocsátott feltöltő-kártyákkal is feltölthessék külföldön. Ehhez a szolgáltatáshoz csatlakozik most a magyarországi Vodafone is: július 29.-től azokban az európai országokban, ahol a Vodafone csoport jelen van és a hívásindítás funkció elérhető (induláskor tehát Spanyolországban és Máltán), a magyar VitaMAX ügyfelek megvásárolhatják a helyi Vodafone operátor tetszőleges értékű feltöltő-kártyáját és azzal feltölthetik saját egyenlegüket.

A feltöltés során a feltöltő-kártya értéke kedvező, napi árfolyamon kerül átszámításra és jóváírásra az ügyfél egyenlegén. A Vodafone külföldi feltöltő-kártyával történő feltöltésenként tranzakciós díjat számol fel, melynek mértéke egységesen 600 Ft (kivéve Olaszországot, ahol a 10 eurót meghaladó értékű feltöltő-kártyák esetében 1300 Ft lesz a tranzakciós díj). A VitaMAX kártya feltöltéséhez külföldről is ingyenesen hívható az itthon megszokott 177-es rövid hívószám.

A VitaMAX használók itthonról vitt feltöltő-kártya segítségével is feltölthetik egyenlegüket tranzakciós díj nélkül a 177-es hívószámon, vagy Interneten a VitaMAX Online szolgáltatás segítségével. Sőt, Magyarországon maradt családtagjaik is feltölthetik a külföldön tartózkodó VitaMAX használók egyenlegét bármely Euronet bankjegykiadó automatánál (Bankomat).

A VitaMAX Roaming és a VitaMAX egyenlegfeltöltés külföldi feltöltő-kártyával szolgáltatások 2002. július 29-től érhetők el a megfelelő jelöléssel ellátott csomagot vásárló új előfizetők részére. A már meglévő VitaMAX használók számára a Vodafone folyamatosan automatikusan aktiválja a szolgáltatást, ez a folyamat várhatóan augusztus végéig zárul le. Amennyiben valaki ezt megelőzően szeretné használni külföldön is a kártyáját, indulás előtt egy héttel jelezheti igényét a Vodafone felé a 06 70 7000 990 számra küldött tetszőleges szövegű SMS-sel. Ezt követően a Vodafone gyorsított ütemben végzi el számára a roaming szolgáltatás aktiválását és ennek megtörténtéről SMS-ben is értesíti az ügyfelet.

Vitai Attila, a Vodafone vezérigazgatója elmondta, hogy a Vodafone-nak Magyarországon jelenleg több mint 650 000 ügyfele van, s a teljes ügyfélkör 90%-át az előre fizető ügyfelek teszik ki. “Rendkívül fontos a számunkra, hogy pre-paid ügyfeleink számára is minél szélesebb körű és minél jobb minőségű szolgáltatást nyújtsunk. A VitaMAX, mint neve is tükrözi, nemcsak egy termék, hanem egy fiatalos életstílus is, amelynek jellemzője a határok nélküli mobilitás. Mostantól újabb határok szűntek meg.” – mondta Vitai.

Természetesen a roaming feltöltés lehetőségét a Magyarországon tartózkodó külföldi Vodafone előfizetők számára is biztosítja a Vodafone: a német, angol, máltai, spanyol, olasz és holland Vodafone ügyfelek július közepe óta magyar VitaMAX kártyával is feltölthetik egyenlegüket.

A Vodafone 28 országban van jelen, és 101 millió ügyfél számára nyújt mobil távközlési szolgáltatásokat. “Célunk, hogy ügyfeleink, bármely Vodafone operátorral álljanak is szerződéses viszonyban, érezzék, a Vodafone a világon mindenütt biztos partnerük, minőségi szolgáltatásainkat mindenütt élvezhetik” – mondta Vitai Attila, a Vodafone vezérigazgatója.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés