Connect with us

Hirdetés

technokrata

3D-s képek az Interneten

Kütyük

3D-s képek az Interneten

Egységes szabvány hiányában a 3 dimenziós megjelenítés nem terjedt el túlságosan az Interneten, azonban ez hamarosan megváltozhat.

Egy szoftver- és hardvergyártókból álló konzorcium, a CAD (computer-aided design) 3D Working Group elhatározta, hogy olyan szabványt hoznak létre, melynek révén az Internetet eláraszthatják a digitalizált 3D-s képek.

Az olyan tagokat, mint Microsoft, Intel, ATI stb. magában tömörítő szervezet munkája révén a bútortervezők, autógyártók és egyéb cégek könnyen kirakhatják a Világhálóra termékeik három dimenziós képeit. A szoftverfejlesztők pedig olyan böngészőket hozhatnak létre, melyek egységesen képesek lesznek kezelni az ilyen állományokat.

Az Autodesket egyelőre még tagként nem jegyző csoport tervei szerint a szabvány 2003-ra egy bemutatkozó verzióval már képes lesz megmutatni, mire is képes. Elterjedését valószínűleg nagyban segíteni fogja, hogy használata mentes lesz mindenféle szerzői jogdíjtól. Ezzel elhárul a korábbi hasonló kísérletek egyik legnagyobb akadálya – a szabvány potenciális felhasználóinál jelentkező jelentős többletköltség nagy részét ugyanis a jogdíjak tették ki.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés