Connect with us

technokrata

Az Ericsson 105 millió dolláros GSM szerződése a szerbiai Mobtellel

Kütyük

Az Ericsson 105 millió dolláros GSM szerződése a szerbiai Mobtellel

Az Ericsson és a Mobtel, vezető szerbiai hálózatüzemeltető, több mint 105 millió dollár értékű, a Mobtel GSM 900/1800 hálózatának bővítésére és felújítására vonatkozó szerződést írt alá. Az Ericsson kizárólagos szállítóként biztosítja a bővítéshez szükséges berendezéseket, szoftvert és szolgáltatásokat.

A telepítést azonnal megkezdik, és a 12 hónapig tartó munkálatok befejeztével a Mobtel a legújabb, legfejlettebb szolgáltatásokat, köztük az MMS-t (multimédiás üzenetkezelési szolgáltatás) kínálhatja előfizetőinek. A hálózat kapacitása közel kétszeresére növekszik, a jelenlegi egymillió előfizető helyett közel kétmillió előfizetőt lesz majd képes kiszolgálni.

A Mobtel (Mobile Telecommunications – Serbia BK – PTT), az első és legnagyobb jugoszláviai mobilszolgáltató, melyet 1994. április 15-én alapítottak, és jelen pillanatban is Jugoszlávia vezető mobilhálózat-üzemeltetője.

„A szerződés révén megvalósuló fejlesztések lehetővé teszik a Mobtel számára, hogy a legújabb mobilinternetes szolgáltatásokat kínálja felhasználóinak és felkészítenek minket az előfizetők számának jelentős megugrására” – nyilatkozta Sreten Karic, a Mobtel vezérigazgatója.

Az Ericsson kibővített maghálózatot, rádió- és mikrohullámú infrastruktúrát, GPRS csomagkapcsolt technológiát, mobil helyzetmeghatározó rendszert (MPS) és fejlett mobilinternetes funkciókat, például MMS szolgáltatásokat kínál.

„Ez egy fontos, és a jugoszláv piacot felélénkítő lépés” – nyilatkozta Branislav Andjelic, a Mobtel felelős igazgatója. „Nagy öröm számunkra, hogy az Ericssonnal dolgozhatunk. Már 1995 óta kapcsolatban állunk, és ez így lesz az elkövetkező években is.”Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin