Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internetezés a repülőn a Ciscóval

Kütyük

Internetezés a repülőn a Ciscóval

A Boeing típusú repülőgépek műholdas szolgáltatására építve a Cisco Systems közreműködésével a Lufthansa megkezdi tengerentúli járatain a nagysebességű Internet-kapcsolat kiépítését.

Európa második legnagyobb légitársasága november végén kezdi meg az Internet-hozzáférés tesztelését egy Boeing 747-400-as óriásgépen, az utasok pedig elsőként 2003 januárjától tesztelhetik az új szolgáltatást.

A Lufthansa – mint a Cisco Mobile Office (mobil iroda) programjának partnere – a tervek szerint 80 repülőgépen, az Európát Amerikával, illetve Ázsiával összekötő interkontinentális járatain fogja bevezetni a szolgáltatást.

A repülőgép és a Föld között műholdas összeköttetés biztosítja a szélessávú, letöltési irányban 5 Mbps, feltöltési irányban 750 Kbps sebességű adatkapcsolatot. Az utasok az Internetet számos földi szélessávú kapcsolat biztosította sebességnél gyorsabban érhetik el. A jellemzően 380 üléses Boeing 747-es repülőgép gyakorlatilag egy közepes méretű cégnek megfelelő számú hálózati kapcsolatot biztosít.

A Lufthansa tengerentúli járatainak utasai jelenleg a SkyPhone telefonos szolgáltatást vehetnek igénybe, melynek révén az Airbus A340-es és a Boeing B747 típusú gépek fedélzetéről indíthatnak telefonhívásokat, a hívás díját pedig hitelkártyával egyenlíthetik ki.

A repülőtársaság várakozásai szerint a vezeték nélküli LAN válik a mobil felhasználók preferált elérési formájává, ezenkívül nem elhanyagolandó szempont a jelenlegi vezetékes kapcsolatok felszámolásából származó súly- és üzemanyag-megtakarítás sem. A Lufthansa a szolgáltatást a mobiltelefonokéhoz hasonló percdíjakkal kívánja értékesíteni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés