Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az első európai i-mode képes Toshiba mobiltelefon

Kütyük

Az első európai i-mode képes Toshiba mobiltelefon

Nyár vége tájékán fog megjelenni a Toshiba TS21i, amely az európai piacon debütáló második i-mode-képes mobiltelefon lesz.

Mint ismeretes, jelenleg Európa két országában, Németországban és Hollandiában üzemel, júniustól pedig Belgiumban is elérhető lesz. A bevezetést követően mindhárom országban csak egyetlen típusú mobiltelefont, az NEC N21i készüléket kínálják az operátorok az i-mode igénybevételéhez.

Nyár vége tájékán azonban egy újabb modellel gyarapodik majd a kínálat, várhatóan ekkor fog kereskedelmi forgalomba kerülni a Toshiba TS21i készüléke, amely a kontinensen elterjedt 900 és 1800 MHz-es frekvenciájú GSM hálózatokon működőképes. Az i-mode-képes Toshiba készülék természetesen támogatja a GPRS csomagkapcsolt adatátvitelt is (Class 8, letöltés 4 időszelet használatával is), támogatja az angol, francia, német, olasz, holland és spanyol nyelveket, illetve a T9 prediktív szövegbevitelt is. A TS21i 256 színű kijelzővel lesz felszerelve (akárcsak az i-mode-ot ugyan nem támogató, ám Európában felettébb sikeres Sony Ericsson T68i készülék), és tartalmazni fog i-mode böngészőt, valamint támogatni fogja az i-mode mail szolgáltatást is.

A TS21i 16 szólamú csengőhangokkal, valamint rezgéssel képes jelezni a beérkező hívásokat és üzeneteket, a csengődallamok közül 20 beépített, további 10 darabot pedig a felhasználó tárolhat el benne. Emellett legfeljebb 20 képet is le lehet tölteni a telefonba, amelyek akár háttérképként is funkcionálhatnak. A készülék összesen 250 telefonkönyv-bejegyzést képes raktározni, amelyeket maximum 20 darab csoportba lehet kategorizálni, de nem maradnak ki a naptár és az ébresztő funkciók, valamint a játékok (2 darab) sem.

A Toshiba TS21i tömege csupán 98 gramm, méretei: 120x51x21 mm, készenléti ideje akár 180 óra is lehet, beszélgetési ideje pedig elérheti a 180 percet is. Noha az eredeti tervek szerint a Toshiba az év második felére időzítette volna a termék piaci bevezetését, a vállalat most már nyár végén meg kíván jelenni a készülékkel Hollandiában, Belgiumban és Németországban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés