Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az i-mode Franciaországot is meghódítja

Kütyük

Az i-mode Franciaországot is meghódítja

A Japánban nagy népszerűségnek örvendő mobilinternet egy éven belül Franciaország harmadik legnagyobb mobilszolgáltatójának hálózatán is elérhető lesz.

Az i-mode-ot kifejlesztő japán NTT DoCoMo és a francia Bouygues Telecom a mai napon bejelentette, hogy az idei év végére az utóbbi vállalat előfizetői számára is bevezetik a Japánban nagy népszerűségnek örvendő mobilinternet-szolgáltatást. A bejelentésre a két vállalat elnökének jelenléte mellett, Tokióban került sor. A DoCoMo az i-mode technológiákat licenceli a francia cég számára, amely az azzal kapcsolatos fejlesztéseket maga fogja elvégezni hálózatán.

A francia szolgáltatóval történt megállapodás révén a DoCoMo immár a negyedik európai országba hatolhat be mobilinternetes technológiájával, amelyet eddig csak olyan partnerei számára licencelt, amelyekben valamilyen arányú részesedést birtokolt (KPN, AT&T Wireless). Európában elsőként a holland KPN tulajdonában lévő E-Plus szolgáltatónál debütált az i-mode, a holnapi napon pedig Hollandiában, június tájékától pedig Belgiumban kezdi meg működését.

Az év végére – a Bouygues 6,5 milliós előfizetői táborával együtt – a DoCoMo körülbelül 20 millió potenciális i-mode felhasználói bázisra tehet szert Európában. A Bouygues Telecom számára az i-mode-képes mobiltelefonokat a Matsushita és az NEC cégek fogják szállítani.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés