Connect with us

Hirdetés

technokrata

I-mode a Vodafone-nál is?

Kütyük

I-mode a Vodafone-nál is?

Európa legnagyobb mobilszolgáltatója nem hivatalos hírek szerint nemsokára új szolgáltatással, az i-mode-dal bővíti mobilportáljának kínálatát.

A Vodafone-hoz közeli források tudni vélik, hogy a Vodafone nemsokára felújítja Vizzavi névre hallgató WAP-os portálhálózatát, melynek eredményeként a tartalmak a HTML alapokon nyugvó, WAP-nál gyorsabb, vizuálisabb i-mode-on – pontosabban egy i-mode-dal közel megegyező környezetben – is elérhetők lesznek. A hírek szerint a Vodafone új tartalomszolgáltató partnerekkel is megállapodást kötött, vagy fog kötni a közeljövőben, ennek eredményeként pedig teljes körű hírszolgáltatást fog beindítani az új platformon (állítólag több népszerű website ”mini” változata is elérhető lesz).

Az i-mode-ot kifejlesztő NTT DoCoMo közlése szerint a vállalat nem licencelte a Vodafone számára az i-mode technológiát, így valószínűsíthető, hogy egy ahhoz csupán nagyon hasonló szolgáltatást fog beindítani a Vodafone. Egyelőre nem tudni, hogy a szolgáltató mikor fogja bejelenteni a kvázi i-mode szolgáltatást, de a várakozások szerint erre április 4-én fog sor kerülni. Feltételezések szerint a holland Vizzavi portálon lesz elsőként elérhető a továbbfejlesztett mobil Internet, de a többi országban is várhatóan bevezetésre kerül az i-mode még az idei évben. Az egyelőre azonban nem tiszta, hogy a meglévő Vodafone-ügyfelek igénybe vehetik-e majd az új szolgáltatást meglévő mobiltelefonjaikon keresztül is, vagy sem. A Vizzavi portálhálózatot a Vodafone egyébként a francia Vivendivel közösen birtokolja.

Mint ismeretes, a WAP technológia nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, használata ugyanis túl drága volt, ráadásul a WAP-os böngészés sebessége sem túl gyors, és javarészt csak szöveges tartalmak megjelenítésére ad lehetőséget. Bár a GPRS technológia elterjedése nyomán némiképp a WAP is szárnyra kapott, az elsőként Japánban 3 évvel ezelőtt bevezetett i-mode technológia még így is nagyobb érdeklődésre tarthat számot. Az i-mode Japánon kívül már Németországban is elérhető március eleje óta, tavasszal várhatóan bevezetésre kerül Hollandiában, a nyár folyamán pedig Belgiumban is (valamint az idei év folyamán az Egyesült Államokban is elérhető lesz az AT&T Wireless szolgáltatónál).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés