Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új telekommunikációs megoldás vállalatoknak a Pannon GSM-től

Kütyük

Új telekommunikációs megoldás vállalatoknak a Pannon GSM-től

A Pannon GSM új szolgáltatása a vezetékes telefonos alközpontoktól megszokott funkciókat kínálja mobil környezetben.

A ma bejelentett új szolgáltatás a Pannon Vállalati Mobilhálózat nevet kapta, és a vállalati felhasználókat kívánja megcélozni vele a Pannon GSM. Az új szolgáltatás lehetővé teszi azt, hogy egy vállalati közösség telefonszámait egy virtuális alközpontba kapcsolják be, ezáltal a dolgozókat egy (06-20-as) központi szám és egy mellék kiválasztása után bármikor el lehet érni, még akkor is, ha éppen nem tartózkodnak az irodában.

Noha a szolgáltatás egyik fő előnye, hogy a virtuális alközpont kiépítése az ügyfélnek semmibe sem kerül, használatához a dolgozóknak Pannon GSM előfizetéses mobiltelefonokkal kell rendelkezniük (ezek természetesen saját hívószámukon is elérhetők, nem csak a központi számon), ráadásul a virtuális mobilhálózat esetén a ”házon belüli” hívás is pénzbe kerül, igaz ezek díjazása – ha nem is ingyenes, de – kedvezményes lesz, hasonlóan a nemzetközi hívásokhoz, amelyekre a szolgáltató szintén jelentős kedvezményeket biztosít.

A Pannon GSM szerint az új megoldás nélkülözi a vezetékes telefonhálózatokat jellemző kötöttséget, képes kihasználni a GSM rendszer kínálta lehetőségeket és nem igényel fizikai telepítést és az ezzel járó költséges beruházásokat sem. Mivel az adott vállalat dolgozóinak mobiltelefonjait egy virtuális GSM alközpont kapcsolja össze a Pannon teljes szolgáltatási területén, a Vállalati Mobilhálózat új lehetőségeket kínál az ország több pontján telephellyel rendelkező vállalatok számára, mivel földrajzilag egymástól távol eső helyszíneket is nehézségek nélkül be lehet kapcsolni a kizárólag mobiltelefonokból álló hálózatba.

A vezetékek hiánya egyben azt is jelenti, hogy a pillanatnyi igényekhez igazodva, korlátlanul és könnyedén bővíthető a rendszerhez csatlakoztatott, bármely típusú mobilkészülékek száma. A virtuális mobilhálózathoz csatlakozó dolgozók elérhetik egymást négyjegyű rövid számokon is, továbbá munkatársanként szabályozható – a hely, az idő és a hívott szám függvényében -, hogy egy adott hívás engedélyezett-e vagy sem, illetve az is, hogy annak költségét a vállalat, avagy a munkavállaló fizeti. Privát hívások is kezdeményezhetők a céges telefonon kívüli másik készülék, vagy SIM-kártya alkalmazása nélkül is. Ezen hívások külön kerülnek kiszámlázásra, akár a munkatárs saját költségére. A rövid hívószámon egyébként akkor is elérhető egy dolgozó, ha éppen külföldön tartózkodik, ám ebben az esetben a szolgáltatást igénybe vevő vállalatra hárul a nemzetközi hívás költsége.

A Pannon Vállalati Mobilhálózat első, kísérleti felhasználója a rendszer megvalósításában jelentős szerepet vállaló Nokia cég volt, de azóta már egy nemzetközi szállodalánc magyarországi tagja, valamint az Audi Hungaria Motor is ezen megoldás mellett tette le a voksát. Ahogy Björn J. Flakstad, a Pannon GSM vezérigazgatója fogalmazott: ”A Pannon Vállalati Mobilhálózat a GSM alkalmazások jövőjébe enged betekintést, érzékeltetve milyen innovatív felhasználási lehetőségek állnak még a telefónia előtt.”



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés