Connect with us

Hirdetés

technokrata

Palm-Sony Ericsson: szövetség a Bluetooth terén

Kütyük

Palm-Sony Ericsson: szövetség a Bluetooth terén

A Palm és a Sony Ericsson bejelentette, hogy marketingszövetséget köt a Bluetooth technológia amerikai piacon való népszerűsítése végett.

A marketingszövetség keretében a két vállalat többek között Bluetooth technológián alapuló kommunikációs megoldásokat fog kidolgozni. Mint ismeretes, a Bluetooth egy olyan vezeték nélküli adatátviteli szabvány, amely lehetővé teszi az ezt támogató eszközök – mobiltelefonok, PDA-k, printerek stb. – számára, hogy drótok közbeiktatása nélkül kommunikálhassanak egymással durván 10 méteres távolságig (vagy csatlakozzanak egy maximum 100 méterre lévő Bluetooth WLAN elérési ponthoz).

Az Ericsson, illetve a tavaly év végén létrejött Sony Ericsson mobiltelefonok nagy része már integrált Bluetooth-támogatással rendelkezik, míg a Palm cég a mai napon kezdte meg a kéziszámítógépeivel használatos, SD/MMC bővítőhelyre csatlakoztatható Bluetooth kiegészítőmodul árusítását az amerikai piacon. A 130 dolláros Palm Bluetooth Card segítségével az előbb említett csatlakozóval rendelkező Palm tenyérgépek is képesek más Bluetooth-os eszközhöz való csatlakozásra.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés