Connect with us

Hirdetés

technokrata

Képernyőkímélővel Bin Laden lépfenéje ellen!

Kütyük

Képernyőkímélővel Bin Laden lépfenéje ellen!

Kódtörés, földönkívüli intelligencia keresés és rákkutatás után Anthraxkutatás az Interneten. Szemben az előbbiek több éves időtartamával, utóbbi gyors sikert jelenthet!

Bár az elosztott számítási rendszerek krémje továbbra is a Distributed.net-féle RC5-64 kód törés, a SETI@home földönkívüli intelligenciát kutató projectje és a United Devices-féle rákkutatás, mégis csöndben elkezdődött – és véget ért – az Anthrax (lépfene) ellenszerének kikutatása.

A módszer a rákkutatáshoz hasonló volt, az Internet segítségével több mint 1 milló számítógép bevonásával 24 nap alatt meghatároztak 300 ezer olyan gyógyszer-képletet, amelyek közül 12 ezer gyógyírt jelenthet a világot már fél éve rettegésben tartó betegségre.

Az akciót szervező brit tudósok Graham Richards, az Oxfordi Egyetem vegyészprofesszora vezetésével átadták a lehetséges képleteket tartalmazó CD-ket az amerikai és a brit hatóságoknak.

A CD-ken lévő mintákat 24 nap alatt, 3,5 milliárd molekula tesztelésével határozták meg, hagyományos módszert követve ez évekig tartott volna.

A gyors (re)akcióra azért volt szükség, mert az Anthrax csak a kezdeti stádiumban kezelhető eredményesen antibiotikumokkal, a későbbiekben ez már nem segít. Márpedig a terrorista akciók “feje” fölött jócskán eljárt az idő…



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés