Connect with us

Hirdetés

technokrata

30 millió i-mode felhasználó az NTT DoCoMo-nál

Kütyük

30 millió i-mode felhasználó az NTT DoCoMo-nál

Japán legnagyobb mobilszolgáltatója a napokban bejelentette, hogy népszerű mobil internetes szolgáltatását, az i-mode-ot immár 30 millióan használják.

Az NTT DoCoMo 1999. február 22-én indította útjára az i-mode-ot, amely tulajdonképpen egy kibővített WAP-szolgáltatásnak tekinthető, alkalmas egyszerűbb képek, grafikák átvitelére is.

A piaci bevezetést követő pár hónap alatt 1 millióra nőtt az i-mode felhasználói tábora, amely 2000. márciusára már 5 millió főt számlált. Ugyanezen év augusztusában már 10 millióan használták a mobil internetet, novemberre pedig további 5 millióval gyarapodott a számuk. Az idei év márciusában már 20 millióan, július elsején pedig már 25 millióan neteztek erre alkalmas mobiljukról a DoCoMo előfizetői közül, most karácsonykor – összesen 1038 nap alatt – pedig sikerült elérni a 30 milliós határt is.

Hasonlóan dinamikusan növekszik a Java technológián alapuló i-appli szolgáltatás népszerűsége is. Ennek felhasználói bonyolultabb javás programokat is futtathatnak az erre alkalmas i-mobiltelefonokon. Az i-applit ez év január 26-án vezette be a szolgáltató, azóta pedig már 10 millióan használják.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés