Connect with us

Hirdetés

technokrata

Véget ér a csúcsszintű domain kálváriája?

Kütyük

Véget ér a csúcsszintű domain kálváriája?

Kevésnek bizonyult a csúcsszintű domainek mennyisége, ezért bevezettek pár újabbat (köztük a .biz-t is). Ez azonban nem ment zökkenők nélkül…

Botrányok között született a .biz csúcsszintű domain: a regisztrálásért felelős NeuLevel – a sok, csalódott ügyfél szerint – szerencsejátékot folytatott az egyes webcímek bejegyzésével. Több, mint fél milliónyi címet regisztráltak be az érdeklődők, de a jogi viták miatt csak alig 39 ezer domainnév került ki az Internetre.
A bíróság helyt adott a vádaknak, ezért a A NeuLevel ígéretet tett arra, hogy átalakítja a bejegyzések folyamatát. Ezek szerint csak akkor kell majd fizetni, ha a webcím elárusításra került (a korábbi, minden egyes regisztrálással befizetett 2 dolláros díjakat visszaszolgáltatják). A vitás címekre (melyeket többen is regisztráltak egyszerre) is megoldást kínálnak, de ennek a meghatározási módja egyelőre még folyamatban van. A vállalat – nyilatkozata szerint – egy sokkal egyszerűbb és átláthatóbb regisztrálási módszerrel fogja felváltani a vitatott regisztrálást.

Úgy nyilatkoztak a vállalatnál, hogy eredetileg sem akartak semmiféle illegális akcióval pénzhez jutni, csak egyenlő esélyt szerettek volna biztosítani a keresettebb nevekre áhítozó ügyfeleknek a webcím megszerzésében. Ez vélhetőleg be is fog bizonyosodni az új rendszer elindulásával.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés