Connect with us
Hirdetés

technokrata

Megvalósult az első vezeték nélküli LAN-barangolás GSM-en

Kütyük

Megvalósult az első vezeték nélküli LAN-barangolás GSM-en

A Nokia és a finn Sonera szolgáltató a világon először bonyolított le a GSM technológián alapuló, vezeték nélküli LAN barangolást (roaming).

Sonera a Nokia technológiáját hasznosítja, mely segítségével a mobil szolgáltatók szélessávú vezeték nélküli internet-szolgáltatásokat kínálhatnak a vezeték nélküli LAN hozzáféréssel rendelkező területeken.

A hálózatszolgáltatók közötti barangolás-megállapodások lehetővé teszik, hogy az előfizetők külföldön használhassák szolgáltatójuk roaming partnerének hálózati szolgáltatásait. Az egyik legjobb példa erre a GSM barangolás: a szolgáltatók világszerte több mint húszezer roaming megállapodást kötöttek, és az előfizetők havonta több mint félmilliárd barangoló hívást bonyolítanak le.

A már forgalmazott Nokia Operator Wireless LAN (szolgáltatói vezeték nélküli LAN) technológia a létező GSM gerinchálózatot és roaming infrastruktúrát használja. Az előfizető egy, a vezeték nélküli LAN kártyába illesztett SIM kártyát használ. A kártya így a világon bárhol felhasználható, ahol a helyi GSM szolgáltató biztosítja a hozzáférést, feltéve, hogy a szolgáltatók WLAN roaming megállapodást kötöttek egymással.

A mobilszolgáltatók ezáltal a WLAN hozzáférésű zónán belül szélessávú vezeték nélküli Internet elérést kínálhatnak saját és barangoló ügyfeleiknek, így új piacok kialakítására nyílik lehetőségük.

A Sonera a Nokia 11 Mbit/s IEEE802.11b vezeték nélküli LAN technológián alapuló szélessávú vezeték nélküli Internet hozzáférést kínálja vállalati ügyfelei számára. A Sonera wGate szolgáltatása az általa lefedett területeken vezeték nélküli szélessávú hozzáférést biztosít az Internet- és intranet szolgáltatásokhoz. Így a vállalatnál dolgozók a wGate szolgáltatás által lefedett területeken menet közben is intézhetik munkahelyi ügyeiket. A Sonera wGate zónáit repülőtereken, szállodákban és konferenciaközpontokban alakították ki.

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés