Connect with us
Hirdetés

technokrata

Az AOL Time Warner Kínában is szolgáltat

Kütyük

Az AOL Time Warner Kínában is szolgáltat

Az AOL Time Warner médiaóriás október 22-én bejelentette, hogy szerződést kötött Pekinggel, miszerint az AOL szórakoztató adást nyújthat Dél-Kínában, cserébe egy kínai kormányzati csatorna sugárzási jogáért az Egyesült Államok egy részén.

A szerződés értelmében az AOL a sugárzást januárban kezdi Guangdong tartományban, az adás két nyelven élvezhető majd, és olyan sorozatok kerülnek vetítésre, mint például a “Miami Vice” és a “La Femme Nikita”. Ez az első megállapodás, mely lehetővé teszi egy külföldi tulajdonú szolgáltató számára, hogy közvetlenül eljussanak a kínai nézőkhöz, noha már ma is elérhető több külföldi csatorna (főként luxus hotelekben és magánlakásokban, műholdvevő segítségével).

A kínai rendelkezések egyébként meglehetősen homályosak a külföldi szolgáltatókra vonatkozóan.

A kínai TV reklám piaci forgalma 2,4 milliárd dollár értékű éves szinten, és egyes becslések szerint ez az érték 15-20%-kal növekszik évente. Ezen belül a Guangdong tartományra eső rész nagyjából 200-400 millió dollár érték.

A gazdasági elemzők véleménye szerint azonban érdemes vigyázni, mert bár a kínai piacban rejlő lehetőségek óriásiak, a csábítás igen nagy, talán éveknek kell eltelnie, mire a külföldi befektetők jelentősebb visszajelzést kapnak.

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés