Connect with us

technokrata

Hamarosan jönnek a repülő motorok

jetpack

Garázs

Hamarosan jönnek a repülő motorok

Hamarosan jönnek a repülő motorok

A modern repülő járművek legtöbbje még csak a koncepciós rajzoknál vagy a tervezésnél tart. A Jetpack Aviation újdonsága viszont már túl van az első teszten.

A jetpackek, vagyis háti rakéták után egy fokkal izgalmasabb projektbe vágta fejszéjét az amerikai JetPack Aviation: a cég egy olyan motorszerű eszközt kíván építeni, amely repülve közlekedik, és természetesen utasa is van – írta meg az autoevolution nevű portál.

A Los Angeles-i székhelyű cég mára elkészítette a jármű, vagyis a Spdeeder prototípusát, amelyet négy különálló turbina segít felemelni. A monstrumot a vállalat saját tervezésű szoftvere vezérli, amelyet a hivatalos közlemény szerint 18 hónapig tartó munka eredményeként sikerült összerakni. A gép még nincs kész, de a fejlesztés így is remekül halad: egy nemrég lezajlott teszt keretében már sikerült megreptetni.

A szakemberek ehhez hevederekkel rögzítették a jármű alapját, amely ezután nem csak, hogy felszállt, képes volt elfordulni és stabilan lebegni. A cégalapító David Mayman szerint a prototípus alváza csak a tesztek miatt ilyen nagy, a végtermékbe ennél jóval kisebbet építenek be. És hogy az milyen lesz?

A JetPack elképzelése szerint a repülő motorjuk legalább 200 kilót megemel majd, és 300 kilométer/óra sebességgel lehet vele haladni. Mármint repülve. Az eszközbe nem kerülnek akkumulátorok, mert ilyen projekteknél már megbízhatatlanok. A cég az előzetes számítások alapján 380 ezer dollár darabáron (nagyjából 115 millió forint) értékesítheti majd a repülő motorokat, de első körben csak a hadsereg, illetve a mentőalakulatok számára válnak elérhetővé. Hogy pontosan mikor, azt még nem tudni.

Forrás: HVG

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

apple

SmartWatch

Az új Apple Watch gyakorlatilag olyan, mint a régi

2022. augusztus 12. péntek
polikarbonát

Smart home

Amit a polikarbonát lemez használatáról tudni kell

2022. augusztus 12. péntek
TE Connectivity
casio

SmartWatch

A motorsportok szerelmeseinek szánták ezeket az órákat

2022. augusztus 4. csütörtök
mobilfox

Kütyük

Teljesen megújult a Mobilfox

2022. augusztus 2. kedd

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu