Connect with us

Hirdetés

technokrata

No speed limit: kortárs képzőművész kiállítását támogatta a Maserati Wallis

maserati

Garázs

No speed limit: kortárs képzőművész kiállítását támogatta a Maserati Wallis

No speed limit: kortárs képzőművész kiállítását támogatta a Maserati Wallis

A Maserati története során sosem félt tabukat döntögetni és nincs ez másként most sem: az olasz luxusautó-márka kizárólagos hazai forgalmazója, a Maserati Wallis Mr. Tibowsky, hazánk egyik leghírhedtebb képzőművészének „no speed limit” című kiállítását karolta fel.

Mr. Tibowsky „hálából” kézjegyével látta el az őt szállító Maserati Levante-t.

A művészetéhez börtönökben is inspirálódó Mr. Tibowsky, hazánk egyik leghírhedtebb tetováló- és képzőművészének kollázsait 2021. július 29-től a Kempinski Hotel Corvinus Budapest állítja ki. Az Európa-szerte ismert kortárs művész műalkotásait a világ számos pontján bemutatták már.

Mr. Tibowsky egy kis, Győr melletti településről, Rábacsanakról származik. Már fiatalon érdekelte a művészet, amelynek több ágazatát autodidakta módon sajátított el: belekóstolt a graffitibe és a street art-ba is, de végül a tetoválás és a festés felé fordult. Mr. Tibowsky művészete során széleskörűen használja a különböző technikákat és anyagokat, vászonra és papírra vetett munkáit a zene és a street art inspirálja. Képes a mindennapi tárgyakat és idézeteket saját hasznára fordítani, ezekből mindenki számára élvezhető műalkotásokat kreálni.

maserati

A művész „no speed limit”, azaz „sebességkorlátozás nélkül” című estjét a sebesség, az életérzés és a kortárs design szimbóluma, a Maserati is támogatta.

„Az autóipar és a művészet kapcsolódása néhányaknak első hallásra talán idegenként hathat. Ugyanakkor a Maserati kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy a művészi ihletésű hagyományok a kész – utcákon látható – modellekben is megjelenjenek. A Maserati formatervezői, külső és belső dizájnerei a legmagasabb szintű ízlést és minőséget képviselik. Így nem is volt kérdés számunkra, hogy nagy lelkesedéssel vegyünk részt a „no speed limit” projektben, hiszen ez egy olyan merész és tabudöntögető kiállítás, amivel teljes mértékben azonosulni tudunk. Felhívja a figyelmet arra, hogy a kortárs művészet mindennapjaink része, hiszen a tárgyak akár autó, akár festmények vagy graffitik formájában hatással vannak érzéseinkre, hétköznapjainkra, az ebből fakadó szemléletformálással a világunkra is”

mondta el az együttműködés kapcsán Dósa Péter, a Wallis Motor marketing vezetője.

A művész, Mr. Tibowsky egyik legnagyobb álma valósulhatott most meg:

Sose felejtem, hogy egy rábaközi faluból jöttem, ahol kiskamasz graffitis fiúként csak álmodoztam egy olyan projektről, ami most megvalósult. Megérkezem egy Maseratival a kiállításomra a csapatommal egy ötcsillagos szállodába. Kiszállok, a kézjegyem pedig otthagyom a kocsi motorháztetején. Adrenalin, katarzis, eufória. Mit kívánhatok még?”

– meséli.

Mr. Tibowsky „hálából” egy festékspray segítségével – az estre érkező vendégek legnagyobb döbbenetére – kézjegyével látta el az őt a rendezvényre szállító Maserati Levante-t.

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés