Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezekre figyelj mobilgarázs vásárlásakor

mobilgarázs

Garázs

Ezekre figyelj mobilgarázs vásárlásakor

Ezekre figyelj mobilgarázs vásárlásakor

Egy garázs megtervezése, és kiválasztása elsőre nagy feladatnak tűnhet, hiszen sok dolgot kell átgondolni ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Kezdve onnan, hogy hová kerül, milyen lesz a külső megjelenése, egészen addig, hogy hogyan alakítsuk ki a belső teret. Tippjeinkkel ebben szeretnénk segíteni mindazoknak, akik mobilgarázs vásárlás előtt állnak, vagy tervezgetik, hogy beszereznek egyet.

1. Az alapok: Adottságok és igények

Az első dolog, amit érdemes tisztáznunk, hogy milyen igényeink vannak a mobilgarázzsal kapcsolatban, milyen funkcióknak kell majd megfelelnie. Lehet, hogy ideiglenesen irodaként is kell működnie, ha hirtelen vagy tervezetten, de home officeban kell maradni akár webdesignerként, akár multis irodai dolgozóként és egy kis fókuszra van szükség, amíg a gyerekek a házban tombolnak a bébiszitterrel.

Érdemes azt is szem előtt tartani, hogy itt fog helyet kapni sok olyan dolog, ami a házban már nem fér el. Ha a terhesség első heteiben járunk, akkor a babakocsitól kezdve a játékok, és ruhák; nagy kempingezők esetében pedig az összes kemping felszerelés itt lel majd új otthonra. Ezek a vágyaink, és természetesen az autónk mérete határozzák meg, hogy mekkora garázsra is lesz szükségünk.

Ha tisztáztuk, hogy milyen alapterületben gondolkodunk, akkor a következő kérdés, hogy hol tudjuk elhelyezni az épületet, milyen adottságai vannak a kertünknek, hol van elég hely egy ekkora épületnek, és hol lenne a legpraktikusabb helyen?

2. Különbségek a szendvicspanel garázs és trapézlemez garázsok között

A mobilgarázsok oldalfala jellemzően két anyagból készül. Az alábbi táblázatban összefoglaltuk, hogy mik a főbb különbségek a két típus: szigetelt szendvicspanel és a szigetelés nélküli trapézlemez között.

Oldalfal típusa Szendvicspanel garázs Trapézlemez garázs
Szigetelt-e Szigetelt Szigetelés nélküli
Anyaga és vastagsága 25 – 120 mm vastagságú szendvicspanel 0,2-0,5 mm vastagságú horganyzott trapézlemez
Hőingadozás mértéke Kisebb hőingadozás Nagy hőingadozás
Ára Drágább Olcsóbb
Kinézete Felületén apró bordák vannak csak Felülete erősen bordázott
Szendvicspanel garázs

Szendvicspanel garázs

 

Trapézlemez garázs

Trapézlemez garázs

3. Kapu, szín, tető választása

A garázs következő fontos eleme a kapu, ez kapható billenős, szekcionált, illetve sima oldalra nyíló verziókban is. A tájolás a kapu szempontjából egy fontos tényező, ugyanis ha egész nap sütni fogja a nap, akkor egy sötét színű kapu az évek alatt elvetemedhet, amire a gyártó viszont nem vállal garanciát. Egész nap benapozott kapu esetén inkább a világosabb színeket érdemes előnyben részesíteni, ha viszont árnyékban lesz, akkor bátran válogassunk a sötét kapuk közül is!

A tető kialakítása, és mintázata, illetve a mobilgarázs színe is meghatározza, hogy mennyire illeszkedik majd a környezetéhez, így érdemes ezeket is részletesen átgondolni.

4. Extrák kiválasztása

Ezek után már csak az extrák maradtak hátra, amivel a mobilgarázs eléri a legszebb, praktikusabb és használhatóbb formáját. Általában sokféle kiegészítő közül választhatunk, például:

– elektromos kapumozgatás, hogy kényelmesebb legyen a ki-beállás

– ajtók és ablakok

– cserepeslemez tető

– válaszfal

– ereszcsatorna

– antikondenzációs bevonat a trapézlemez épületek belsejére

– alsó lemezszegés, hogy megakadályozzuk a víz befolyását

A fentiekből látható, hogy sok kisebb-nagyobb szempontot kell átgondolni egy mobilgarázs vásárlása előtt, azonban ha tisztában vagyunk a saját igényeinkkel, lehetőségeinkkel, akkor ki tudjuk alakítani a számunkra ideális garázst. Ha hosszú távra tervezünk, akkor célszerű egy minőségi mobilgarázst választani, mert így sokáig problémamentesen el tudja látni a feladatát. Ha pedig mégis valami felmerülne, akkor a magyar gyártók esetében sokkal könnyebb lesz a garanciát érvényesíteni, mint egy külföldi garázs esetében.

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés