Connect with us

Hirdetés

technokrata

TikTokra posztolt videót halála előtt egy Tesla tulajdonos

tesla

Garázs

TikTokra posztolt videót halála előtt egy Tesla tulajdonos

TikTokra posztolt videót halála előtt egy Tesla tulajdonos

Halálos kimenetű balesetet szenvedett egy Tesla Model 3 vezetője május ötödikén – írja a The Guardian. Az autóban ülő, 35 éves Steven Michael Hendrickson robotpilóta (autopilot) módot használt, miközben nem felügyelte a járművet, az pedig belerohant egy felborult teherautóba.

A férfi az ütközés előtt több videót is megosztott a közösségimédia-felületeken, melyeken látszik, hogy se a kezét nem hagyta a kormányon, se a lábait a pedálokon, a TikTokon megosztott kisvideójában pedig az autó „önvezetői” képességeit dicsérte. A május ötödikén, Fontanában történt ütközés körülményeit még vizsgálja az amerikai közlekedési hatóság (NHTSA).

A Tesla honlapján is az olvasható, hogy az autopilotmód olyan sofőr felügyeletét igényli, akinek a kezei a kormányon vannak, és bármikor kész arra, hogy szükség esetén közbelépjen.

„Ugyan az Autopilot egyre többet képes elvégezni, jelenlegi formájában még nem önvezető rendszer”

– írják.

Automatizált rendszerek terén is több szintet lehet elkülöníteni attól függően, hogy mi bízható rá biztonsággal az autó szoftverére. A Tesla autopilot úgynevezett ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) funkciókat tartalmaz, ami azt takarja, hogy a fejlesztések csak segítik a biztonságos vezetést, de a sofőr nem adhatja át az irányítást az autónak, és a felelősség is a sofőré. A gyártó ezért óva inti a felhasználókat attól, hogy túlságosan is rábízzák magukat az autó szoftverére, amennyiben a biztonságos közlekedés a céljuk.

Forrás: 24.hu

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés