Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezért cserélj gumit, ha melegszik az idő

Garázs

Ezért cserélj gumit, ha melegszik az idő

Ezért cserélj gumit, ha melegszik az idő

Mindazok számára, akiknek fontos a biztonság, és mindenekelőtt az általuk használt gumiabroncs minősége, az időjárás első tavaszi enyhülése egyértelműen azt jelenti, hogy eljött az idő komolyan megfontolni a téli gumiabroncsok nyárira való cseréjét.

Függetlenül attól, hogy a törvény nem írja elő, számos ok szól a gumiabroncsok cseréje mellett. Amellett, hogy a nyári gumik jobb kezelhetőséget, valamint aszfalthoz való tapadást nyújtanak nyáron, olyan összetétellel rendelkeznek, aminek köszönhetően képesek a levegő, valamint a napégette úttest rendkívül magas hőmérsékletének is egyaránt ellenállni. Ezzel szemben a téli abroncsok keveréke miatt a magas hőmérséklet maradandó károsodást képes okozni a gumikban. Ez Luka Širovnik, a Continental Tires délkelet-európai régió műszaki ügyfélszolgálati vezetőjének véleménye.

„A téli gumiabroncsok olyan csúcstechnológiás vegyületekből készülnek, melyeket alacsony hőmérsékleten nyújtott kiváló teljesítményre terveztek. A magasabb hőmérséklet rendkívül kedvezőtlen hatással van az erre az abroncsfajtára jellemző lágyabb keverékekre, és ez a futófelület profiljának jóval nagyobb mértékű kopásában is megjelenik, aminek eredménye, hogy a téli gumik hosszú használata után a futófelület anyaga a szezon folyamán elkezd szakadni. A profil blokkjainak egyes részei, különösen a téli lamellák gyakran elszakadnak, ami tovább csökkenti az abroncs élettartamát. Mindennek a következménye az, hogy a gumiabroncsot nehezebb lesz irányítani, és rosszabb lesz a tapadása, így egyértelmű, hogy miért nem ajánlott téli gumikkal vezetni nyáron”

– mondja Luka Širovnik.

A fent említett információk mellett továbbá fontos figyelemmel követni a kinti hőmérséklet változását is, és felismerni, hogy mikor jött el az idő a gumicserére.

„A téli és nyári viszonyokat elválasztó külső hőmérséklet határa 7 Celsius fok körül mozog. Amikor az idő tél végén enyhülni kezd, a téli gumik teljesítménye már nem jelent annyi előnyt. Azonban azzal csak kevés sofőr van tisztában, hogy a környezeti hőmérséklet nem azonos a talaj hőmérsékletével, pedig igazából a felszín az, ami fontos szerepet játszik a gumiabroncs tapadásában. Természetesen, nem szabad siettetni sem a téli gumiabroncsok nyárira való cseréjét, amikor odakinn még mindig téli időjárási körülmények uralkodnak.”

– foglalta össze Luka Širovnik, a Continental Tires délkelet-európai régió műszaki ügyfélszolgálatának vezetője.

Első a biztonság, utána jön a szórakozás

A Continental nyári marketing kampányának szlogenje mindenkivel tudatja, hogy a közúti biztonságnak nincsen alternatívája. Azonban nem kell lemondani a szórakozásról sem azoknak, akik idén nyáron úgy döntenek, hogy új Continental gumiabroncsokat vásárolnak hivatalos forgalmazóktól, mivel egy LEGO® készletet kapnak ajándékba. Az ajánlat március 15-től június 30-ig, illetve a készlet erejéig érvényes. További információ a következő linken található: www.continental-promotion.com.

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés