Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jön a vezeték nélkül tölthető autó

Garázs

Jön a vezeték nélkül tölthető autó

Nem akármilyen rendszert fejleszt a Mercedes.

Nem akármilyen fejlesztésen dolgozik a Mercedes, hiszen a stuttgarti márka egy olyan S-osztály bemutatását tervezi jövőre, amit vezeték nélkül tölthetnek fel a tulajdonosok. A rendszerrel már évek óta kísérletezik a Mercedes, de mostanra jutottak el oda, hogy nagy mennyiségben is gyártható legyen. Épp ezért nem egy alapjaiban új termék kapja majd meg a fejlesztést, hanem az S550e-be építik be, a nagyobb akkumulátorokkal együtt.

wirelesscharginmercedesg2

Ez azt jelenti, hogy az új modellben 8,7-ről 13,3 kWh-ra növekszik az akkumulátor kapacitása, amellyel már 50 kilométert meg tud majd tenni tisztán elektromos módban a jármű. Amennyibe elfogyna a szufla, úgy az indukciós töltővel gyorsan feltölthetjük a telepet, hiszen az egység 90 százalékos hatásfok mellett 3,6 kW-ot tud átvinni. Azért nem lenne szó a Mercedes zászlóshajójáról, ha nem kerülne bele egy óriási belsőégésű motor, így a Mercedes a 20 lóerős elektromotor mellett cseppet sem apró, benzinre szomjazó, 333 lóerős biturbós egységre bízza a hosszútávú feladatokat.

wirelesschargingmercedes

A két motor kiválóan működik együtt, így a rendszer összteljesítménye 449 lóerő, amivel a 2,1 tonnás monstrum 5,2 másodperc alatt éri el a 100 kilométer/órát. Az újdonság áráról egyelőre nincs információ, de az biztos, hogy nem lesz olcsó. Itthon ugyan csak az S500e hosszított kivitelét forgalmazzák, de az alap kivitelben 33 millió forintba kerül, így ez a típus olyan 40 millióért kerülhet majd a leendőbeli tulajdonosához.

Forrás: Totalcar



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés