Connect with us

technokrata

Megszűnhet a Mitsubishi?

Garázs

Megszűnhet a Mitsubishi?

Belebukhatnak a fogyasztási botrányba.

Alighanem fennállása legnehezebb időszaka előtt áll a Mitsubishi Motors. A japán autógyártóról a héten derült ki, hogy trükköztek a japán belpiacos városi mikroautóik fogyasztási adataival. Az igaz, hogy a botrány kirobbanásakor úgy tudtuk, hogy a csalásban érintett Kei Car-ok nagyobbik részét a Nissan számára készítette a japán gyártó (így derült ki az egész, hiszen a vállalat felfedezte a csalást), de most kiderült, hogy a saját modelljeik sem érintetlenek.

mitsubishi

 

A legújabb információk szerint ugyanis már 25 éve alkalmaznak olyan eljárásokat, amelyek egyáltalán nem felelnek meg a japán törvényeknek. Ennek fényében nem meglepő, hogy a jelenleg 625 ezer autót érintő botrány a cég jövőjét veszélyeztetheti.  Így vélekedik Aikava Tecuro is, az elnök szerint az ügy az egész cég létezését befolyásolhatja, így minden erejével a megoldásra koncentrál majd.

Elemzők már jelezték, hogy amennyiben további autókról is bebizonyítják, hogy a fogyasztásuk nem egyezik meg a valósággal, úgy szinte biztosan vége a Mitsubishinek.

Forrás: OrigoSzólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin