Connect with us

technokrata

Nagyon megszívhatja, aki Uberezik Magyarországon

Garázs

Nagyon megszívhatja, aki Uberezik Magyarországon

Legrosszabb esetben három évre is elvehetik az Uber sofőrök rendszámát.

Egy új rendelet értelmében rndkívül súlyosan büntethetik azt, akit engedély nélküli személyszállításon kapnak. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy ilyen eset után 8 büntetőpontot kap a sofőr. Így elég csak két alkalommal elkapni egy uberest, hogy összejöjjön a fél éves jogosítvány elkobzáshoz szükséges 16 büntetőpont.

Uber-stoc

Sőt, ennél is komolyabb, hogy akit a büntetés lejárta után újra elkapnak, annak három évre elveszik a rendszámát. A rendelet arról is szól, hogy az illegális személyszállítást lehetővé tevő oldalakat és alkalmazásokat (ugyebár ezek közé tartozik az Uber is) bármikor egy évre blokkolhatják, ezzel ellehetetlenítve a működésüket.

Mindezt maga  Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára jelentette be egy mai sajtótájékoztatón. Ugyan a rendelet már készen van, ezt még az országgyűlésnek el kell fogadnia. Ha minden a tervek szerint halad, ez valószínűleg már a jövő héten megtörténhet, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy hamarosan vége az itthoni Ubernek.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin