Connect with us

technokrata

Utálsz fizetni a parkolásért? Ha elektromos autót veszel, már nem kell!

Garázs

Utálsz fizetni a parkolásért? Ha elektromos autót veszel, már nem kell!

Ingyen parkolhatnak az elektromos kocsik Budapesten, de a buszsáv egyelőre tabu.

Igencsak jól járnak azok, akik elektromos autót birtokolnak, hiszen a Fővárosi Közgyűlés határozatának értelmében mostantól egész Budapesten ingyen parkolhatnak a zöldrendszámos gépjárművek. A parkolási törvény Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármesterének kezdeményezésére változott meg.

A cél egyértelműen a város járműállományának környezetbarátabbá tétele, ehhez pedig jó alapot nyújt az ingyenes parkolás biztosítása, hiszen így várhatóan több, a városban sokat közlekedő üzletember cseréli majd le a sokat fogyasztó járművét egy új, zöld típusra.

DSC_0007

 

Ugyan jelenleg még ez az egyetlen kivételes lehetőség az elektromos autók birtokosainak, hamarosan újabb korlátozásoknak inthetnek búcsút. Ez azt jelenti, hogy nem kell már sokat várnunk az ingyenes buszsáv használatára, hiszen a Jedlik Ányos Cselekvési Tervben foglaltak alapján hamarosan ott is járhatnak majd a nullemissziós járművek.

Erre még várnunk kell, de hamarosan már a buszsávban is közlekedhetnek az elektromos autók

Erre még várnunk kell, de hamarosan már a buszsávban is közlekedhetnek az elektromos autók

Bár hazánkban jelenleg is több ezer hibrid típus van forgalomban, zöld rendszámot csak azok a modellek kaphatnak, amelyek vagy 100%-ban elektromos hajtásúak, vagy konnektoros hibridként legalább 25 km-en át működnek tisztán árammal. Emellett azok a tulajdonosok is igényelhetik az új plakettet, akiknek olyan növelt hatóságú hibrid modelljük van, amivel egy töltéssel tiszta üzemben 50 km-ert is meg tudnak tenni.

Kíváncsi vagy, milyen egy elektromos autó? Olvasd el tesztünket az i3-as BMW-ről és a Volkswagen e-UP-ról.Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin