Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Tesla ellenfelet állítana az új Mercedes C-osztálynak

Garázs

A Tesla ellenfelet állítana az új Mercedes C-osztálynak

Nem pihen az elektromos autóiról elhíresült gyártó, 2015-re újabb modellel bővíti a palettáját.

Azok után, hogy a Tesla elektromos luxusszedánja, a Model S bekerült a 2014-es Év Autója választás 10 legjobb versenyzője közé, a gyártó nem kíván egy percig sem pihenni, és a 2015-re újabb modellel áll majd elő.

Franz von Holzhausen, a Tesla formatervezője beszélt a gyártó jövőbeli terveiről, és elmondta, hogy a 2015-ös Detroiti Autószalonra várhatjuk új, prémiumközépkategóriás szedánjuk bemutatását. A szakember mellékesen azt is megjegyezte, hogy egyáltalán nincs elragadtatva a BMW elektromos autók terén tett erőfeszítéseitől – pontosabban megnevezve az i3-tól.

0213_tesla_x2_01

Visszatérve a Teslához, a hamarosan érkező jármű mind méretét, mind pedig árkategóriáját tekintve a 3-as BMW-velaz Audi A4-gyel és az új Mercedes C-osztállyal száll majd szembe, így alapfelszereltség esetén 10 millió forint alatti listaárra számíthatunk – amennyiben persze addigra hazánkban is elérhetővé válik majd a gyártó modellpalettája.

Az áron és a pozicionáláson kívül egyelőre nincsenek pontos információink, ám abban természetesen biztosak lehetünk, hogy az autó elektromos hajtásláncot kap. A hatótávot illetően 320 km-ről szólnak a találgatások, illetve a négykerekűt egyelőre Model E néven emlegetik a források. A szériagyártás várhatóan csak a bemutatást követő évben, 2016-ban kezdődhet majd meg.

0710_tesla_model_s_08_medium

Addig is ne feledkezzünk meg a gyártó hamarosan bemutatkozó hétszemélyes hobbiterepjárójáról, a Model X-ről, mely hamarosan sorozatgyártásba kerül, és a Model S-hez hasonlóan sokat várnak majd tőle a gyáriak. Ha a Tesla így folytatja, és nem ül majd a babérjain, hanem továbbra is fenntartja innovatív törekvéseit – márpedig miért ne tenné -, akkor hamarosan nagyon komoly ellenféllel kell majd szembenézniük az európai prémiumgyártóknak.

Forrás: Autópult.hu



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés