Connect with us

technokrata

Megnyúlt és erősebb lett a Porsche Cayman

Garázs

Megnyúlt és erősebb lett a Porsche Cayman

Los Angelesben lehullt a lepel a Boxster alapjaira épülő új Porsche Caymanról.

A 911-es és a Boxster után a Porsche harmadik sportkocsisorozata, a Cayman is átesett a generációváltáson. Los Angelesben mutatkozott be a modell, amely nemcsak könnyebb és gyorsabb, hanem mutatósabb is lett elődjénél.

Ez főleg az átdolgozott karosszériának köszönhető, változtak az arányok: az új Cayman hosszabb és alacsonyabb elődjénél, miközben a nyomtávok növelésének következtében nagyobb terpeszben áll. A Boxsterhez képest különbséget jelent az egyedi ködlámpák, illetve a meredekebben álló hátsó szárny alkalmazása.

A nagyrészt alumíniumból építkező Cayman 30 kilóval könnyebb elődjénél, karosszériája 40 százalékkal merevebb. A motorok a Boxsterből érkeztek, de a kupéban 10 lóerővel erősebbek. Az alapmodell 2,7 literes hathengerese 275 lóerős teljesítményével és kézi váltóval 5,7 másodperc alatt gyorsítja százas tempóra a Caymant. A sportosabb Cayman S 3,4 literes motorja 325 lóerős, kézi váltóval öt másodperc alatt futja a százat. Jövő tavasszal indul a sportkocsi értékesítése.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin