Connect with us

Hirdetés

technokrata

Koncepciót váltott az új Toyota RAV4

Garázs

Koncepciót váltott az új Toyota RAV4

Sokkal hosszabb elődjénél a Los Angelesben bemutatott új RAV4. A családi jelleget erősítette a Toyota.

Noha az új Toyota RAV4-ről már a Los Angeles-i Autószalon megnyitója előtt kiszivárogtak képek, a technikai adatok csak a kiállításon derültek ki. A kompakt SUV-k kategóriáját megteremtő autó már negyedik generációjánál tart, de a szabadidő-autós helyett ezúttal inkább a családi jelleget domborították ki.

Jóval méretesebb lett a karosszéria, az adatlapon immár 4,57 méteres hosszúság szerepel. Az új RAV4 20,5 centiméterrel hosszabb elődjénél, a 25 milliméterrel csökkentett magasság még jobban kiemeli ezt a változást. A szélesség 30 millimétert nőtt, így vállban és térdben is szellősebb az autó. A csomagtartó 100 literrel lett nagyobb.

A kétliteres benzinmotor 151 lóerős (és takarékosabb) az új modellben, hatfokozatú kézi vagy fokozatmentes CVT-váltóval rendelhető. Újdonság egy kétliteres, 124 lóerős dízel, amely fronthajtással és kézi váltóval az európai alapmodell lesz. A 2,2 literes dízel 150 és 177 lóerős változatban rendelhető. A Toyota a vezetési élmény növelése érdekében az opciós 4×4-es rendszert is átdolgozta. A RAV4-ben is megjelentek a Toyota modern vezetéstámogató megoldásai, köztük a sávtartó- és holttérfigyelő asszisztens. Az értékesítés jövő nyáron indul.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés