Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pucérra vetkőztették az új Volkswagen Golfot

Garázs

Pucérra vetkőztették az új Volkswagen Golfot

Leleplezte az új Golf alapjait adó MQB padlólemezt a Volkswagen.

Még nem tudjuk, hogy milyen lesz az új Volkswagen Golf, de az alapjait, a Modularer Querbaukasten (MQB) platformot már megmutatták a wolfsburgiak. A rugalmasan alakítható padlólemez a konszern több új modellje alá is kerül a jövőben, többek között a következő Audi A3 is erre épül majd.

De ez csak a kezdet: a következő Polo, Beetle, Scirocco, Jetta, Tiguan, Touran, Sharan, Passat és CC alapjait is az MQB adja, de természetesen a Seatnál és a Skodánál is felbukkan a padlólemez. Az MQB nagy előnye, hogy a hozzá tartozó tengelytáv, nyomtáv és üléspozíció is könnyedén variálható, így valóban mindenféle méretű autó alá ideális.

További nagy előny, hogy a tengelytávos eltérések ellenére bármelyik MQB-alapú modell összeszerelhető azonos gyártószalagon, azaz elméletben az új Seat Ibiza és Volkswagen CC is készülhetne egy üzemben. Két új motorsorozatot is kifejlesztett a Volkswagen az MQB-hoz, a benzines MOB 60-150 lóerős teljesítménnyel érkezik, a világ első négyhengerese lesz, amelybe hengerlekapcsoló technológia is kerül. A dízel MDB sorozat teljesítménye 90-190 lóerő, az új motorok bevezetésével a konszern motor-sebességváltó kombinációinak száma 90 százalékkal csökken.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés