Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezzel verné le a BMW a Mercedes CLS-t

Garázs

Ezzel verné le a BMW a Mercedes CLS-t

Már tavaly áprilisban bemutatkozott a BMW négyajtós kupéja, de csak most készült el a szériaváltozat.

Tavaly áprilisban, a Pekingi Autószalonon mutatta be négyajtós kupéját, a Concept Gran Coupét a BMW. Noha a bajorok kijelentették, hogy a tanulmány teljesen szériaérett, csak másfél évvel később készült el a szériamodell, amelynek nevéből csak a Concept szó esett ki.

A négyajtós kupék szegmensét létrehozott Mercedes-Benz CLS és az Audi A7-Porsche Panamera kettős nagy riválisa az újdonság, amely lényegében az új 6-os sorozat négyajtós kiadása. Formailag alig változott a tanulmányhoz képest az autó, csupán a lökhárítókkal és a kipufogóvégekkel variáltak a dizájnerek. A belső tér is a 6-os sorozatra épül, de az anyagválasztás még nagyobb prémiumérzetet ad és az üléspozíció is magasabb.

A Gran Coupé 5007 milliméter hosszú, 1894 milliméter széles és 1392 milliméter magas, tengelytávja 2968 milliméter. A kétajtós modellnél 111 milliméterrel hosszabb, a növekedésnek leginkább a hátul utazók örülhetnek. Ugyanakkora a csomagtartó, mint a sima 6-osban, 460 literes.

Három turbómotorral indul az értékesítés, mindegyikhez nyolcfokozatú automata váltó kapcsolódik. A 640i háromliteres sorhatosa 320, a 640d háromliteres dízele 313 lóerős. A 650i-be a 4,4 literes V8-as kerül 450 lóerővel, ez a modell hátsó- és összkerékhajtással is rendelhető lesz. Később érkezik a körülbelül 560 lóerős M6 Gran Coupe, az autó élőben a márciusi Genfi Autószalonon lesz látható.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés