Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ilyen lesz az új Mazda6

Garázs

Ilyen lesz az új Mazda6

A Tokiói Autószalonon mutatja be a Mazda Takeri névre keresztelt tanulmányát.

A novemberi Tokiói Autószalonon mutatja meg először a Mazda, milyennek képzeli a Mazda6 utódját. Egy kupés vonalvezetésű szedán mutatkozik be a japán fővárosban, sorozatgyártása nagyjából másfél év múlva kezdődhet.

Ahogy minden új Mazdát, a 6-ost is teletömik majd takarékos SkyActiv-megoldásokkal, új benzines és dízelmotorok, illetve váltók jelennek meg vele együtt. A Mazda6 esetében a padlólemez is skyactivos lesz, a rugalmas, térhálós acélváz többféle méretű modell alá is passzol.

A Takeri tanulmány az új “Kodo – Soul of Motion” (a mozgás lelke) formanyelv szellemében készült, ahogy a CX-5 is. Mintha a Jaguar XF inspirálta volna a hátsó részt, a végeredmény azonban mutatós. Az utastér annyira minimalista, mintha az Apple október elején elhunyt zsenije, Steve Jobs iránymutatásai alapján született volna meg.

A koncepcióba új, 2,2 literes, 175 lóerős dízelmotort építettek, szén-dioxid-kibocsátása mindössze 104 gramm kilométerenként. Új fejlesztésű automata váltóval párosították, amely a kézi váltók takarékosságát hozza.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés