Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt van végre a Volkswagen törpeautója

Garázs

Itt van végre a Volkswagen törpeautója

Nyilvánosságra hozta a hivatalos képeket az up!-ról a Volkswagen.

Arról volt szó, hogy Lupo lesz belőle, ám a Volkswagen végül kitartott a tanulmány up! elnevezése mellett. A törpeautó szériaváltozata a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be, gyakorlatilag semmit nem változott a koncepcióhoz képest.

Ez csak a formára igaz, mert az eredeti, farmotoros, hátsókerék-hajtású konstrukciót túl drágának találták az illetékesek, így az up! hagyományos, fronthajtású, frontmotoros kialakítással készül. A pénzügyesek gondoskodtak róla, hogy sokak számára legyen elérhető az autó, AutoCredit2 néven személyre szabott, rugalmas hitelkonstrukciókat kínálnak.

Nincs hosszabb tengelytávú autó az up!-nál a kategóriában, a 2,42 méteres távolság tágas utastér kialakítását tette lehetővé. A teljes hosszúság 3,54 méter, amelyhez 1,64 méteres szélesség társul, a csomagtartó alaphelyzetben 251 literes. Talán túlságosan is egyszerű az utastér, kicsit emlékeztet az új Beetle-re, a központi, opciós navigációs egységes a TomTom szállítja.

Új turbómotorokkal érkezik az up!, az egyliteres, háromhengeres benzines 60 és 75 lóerővel, 4,2 és 4,3 literes átlagfogyasztással rendelhető. Később jön a földgázas kivitel 68 lóerővel és az elektromos verzió 2013-ban. Dízel egyelőre nem lesz. A kategóriában először automatikus vészfékező rendszer is kipipálható az extralistáról.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés