Connect with us

Hirdetés

technokrata

WRC: tényleg beszáll a Volkswagen

Garázs

WRC: tényleg beszáll a Volkswagen

Megvolt a hivatalos bejelentés, 2013-tól vb-ralizik a VW. A WRC a Polóból épül.

Hivatalos: a Volkswagen beszáll a ralivilágbajnoki küzdelemsorozatba, méghozzá 2013-ban. Az autó Polo R WRC lesz (nem meglepő módon 1.6 literes, közvetlen benzin-befecskendezéses turbómotorral, 300 lóerővel és összkerékhajtással).

A várt bejelentést Olbiában, a Szardínia-rali központjában tudta le a VW, s ezzel a lendülettel az is kiderült, hogy a gyári Dakar-programnak ezzel annyi, ott már megnyerték a magukét. És hát ugyanolyan sikeresek akarnak lenni a WRC-ben is, azaz kezdhet aggódni a Citroën. Meg a Ford. Meg a Mini. Verseny lesz, színes, hurrá.

Korábban azt pletykálták, hogy már jövőre tolnak pár éles tesztfutamot (mint idén a visszatérő Mini), s ez így is lesz, viszont még nem WRC-vel, hanem Skoda Fabia S2000-essel. A Volkswagen egyébként ralizott régen egy kicsit (a 80-as években), Kenneth Eriksson kategóriaelső is lett Golf GTI kocsijával.

Pilótákról persze még nem volt szó, de a kétszeres világbajnok (1990, 92) Carlos Sainz és az N-csoportban egy ízben legjobb Nassel Al-Attiyah is tuti közreműködik a fejlesztésben. Igen, ők nyerték a legutóbbi két Dakart a dízel Touaregekkel.

S hogy mi az az R betű a Polo név megett? Nos, nagy jóstehetség nem kell ahhoz, hogy vizionáljunk egy utcai Polo R forró ferdehátú kisautót 1.6-os turbómotorral, 200 LE feletti teljesítménnyel. És összkerékhajtással. R kivitel jelenleg Golfból és Sciroccóból létezik.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés