Connect with us

technokrata

Folklór nyomtatott pólók? Valami magyaros, valami vidám!

folklór póló

LifeStyle

Folklór nyomtatott pólók? Valami magyaros, valami vidám!

Folklór nyomtatott pólók? Valami magyaros, valami vidám!

Az emberek többsége úgy gondolja, hogy a folklór termékekhez csak azok vonzódnak, akik erős magyarságtudattal rendelkeznek. Ez azonban nem teljesen így van. Édesanyám imádja az ilyen mintával ellátott ruhadarabokat, ennek ellenére ő nincs ott minden magyar rendezvényen, felvonuláson. Ettől függetlenül a folklór valóban a nemzeti sajátosságaink közé tartozik. A következő cikkben most megmutatjuk, hogyan kapcsolódnak egymáshoz a régi motívumok, minták és a modern divat.

A folklór eredete

A folklór tulajdonképpen nem csupán az öltözködést foglalja magában, hanem azokat a népi jellegzetességeket is, amelyek egy adott nemzet sajátosságait mutatják be. Így tehát hazánkban a népszokások, a zenei művek, táncmozdulatok, hagyományok és természetesen a motívumok is ebbe a kategóriába tartoznak. A PólóVerzum folklór pólóit – mindenki megnyugodhat – nem a régies szabás, sokkal inkább ezek a különleges grafikák jellemzik.

A folklór megítélése igen változatos; míg egyesek kifejezetten csak a régi parasztsággal és annak hagyományaival azonosítják a definíciót, addig mások szerint csak a művészeti alkotásokra kell gondolni. Egy kicsit mindkét csoport tagjainak igaza van.

A legismertebb motívumok alkalmazása a modern világban

A leggyakrabban a matyó mintás ruhadarabokkal találkozhatunk a modern világban, s ezeket is sajátos módon ötvözik a divat trendjeivel. Ha a nyomtatott pólók kategóriájában maradunk, akkor kijelenthetjük, hogy elég színes a választék.

A szív alakot formázó matyó grafika, a nonfiguratív absztrakt minta, illetve a felirattal kiegészített változatok egyaránt közkedveltek, habár ez utóbbi elgondolás már inkább az “ősmagyarok” körében elterjedt. Jó példa erre egy a “Magyar büszkeség” szövegezésű produktum.

Fehér és fekete alapon egyaránt jól mutatnak ezek a nagyon színes minták, ugyanakkor ritkább esetben az egyszínű motívumokat színes pólókon is láthatjuk.

A nyomtatott pólók előnyei

Ha egy kicsit is vonz a magyar kultúra, vagy csak tetszik a folklór minta, akkor ma már könnyen beszerezheted a neked tetsző termékeket. Ezzel a céllal születtek meg a folklór nyomtatott pólók.

Legnagyobb előnyük, hogy éveken át tartósak lesznek, nem mennek tönkre három mosás után. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy 100% pamut anyagra nyomtatnak a gyártók, másrészt annak, hogy a digitális transzfernyomtatás technológiájával dolgoznak.

Tulajdonképpen nemcsak magadnak, de az ismerőseidnek is vásárolhatsz ezen produktumok kínálatából. Ideális ajándék lehet az idősebb korosztály tagjai számára is, ily módon pillanatok alatt “felülhetnek a nosztalgia vonatra”.

Remélem érdekesnek találtad a cikket, és most már azt is tudod, honnan szerezheted a legjobb minőségi folklór ruhadarabokat!


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés