Connect with us

Hirdetés

technokrata

A szöges gumi sem elég

Garázs

A szöges gumi sem elég

Eddig hétből hat szakaszt Ford-pilóta nyert a havas Svéd-ralin. Élen egy privát versenyző.

Ahogy arról már a shakedownon Räikkönen hófalmászásáról videóval illusztrált cikkünkben is beszámoltunk, a csütörtök esti nyitó szuperspeciált PG Andersson nyerte, a pénteki 6 gyorsasági pedig Ostbergről szólt. A Stobart-Ford pilótája három szakaszt nyert, a többin is az elejében végzett, s az esti szervizparkba 14.8 mp fórral gurult be Fiesta RS WRC-jével. Méghozzá egy gyári Fiestát terelgető finnel, a Svéd-rali tavalyi győztesével, Hirvonennel szemben (aki “csak” konstans nagyon gyors volt).

Harmadik helyen áll egyelőre a konstruktőri bajnok Citroën, de nem ám a hétszeres egyéni legjobb Loeb vagy csapattársa, Ogier révén, hanem Petter Solberg jóvoltából. Mr. Hollywoodnak mondjuk már tetemes, közel percnyi a lemaradása. Az extornásznak meg majdnem három. Perc. Túl sok. Takarított a friss hóban, defekt is lassította.

Ostberg tavaly Fiesta S2000-essel is ment, északi, ügyes pilóta, ráadásul jó rajthelyét is kihasználta. Szombaton nehezebb dolga lesz

Loeb elé két S2000-es Fabia is befért (amilyennel Kubica balesetet szenvedett egy hete). Räikkönennek voltak biztató részeredményei, és még Ken Block celebünk sem esett ki. PG Andersson hiába könyvelhette el második szakaszgyőzelmét, összetettben “sehol” nincs. Akik még egy-egy szakaszt nyertek: Ogier, illetve Latvala.

Szombaton kétszer négy gyors vár a mezőnyre. Loeb sietve lenyilatkozta, hogy nem remélt magától nagy truvájt, a DS3-at meg ne írjuk le, hiszen nem itt, hóban és hidegben kell tempót diktálni, hanem majd murván (és párszor aszfalton). Már a szezonnyitót megelőzően is a Ford finnjeit tartotta a Svéd-rali legesélyesebbjeinek, és tény, hogy a jelek szerint Hirvonennek áll a zászló. Plusz elsőként rajtolni a friss hóban szenvedés, a szögek nem tudnak miben megkapaszkodni, zéró a tapadás, megy a csúszkálás és az idővesztés…

Loebnek nem a kedvence a Svéd-rali, bár 2004-ben, egyedüli nem skandinávként már győzött a hófalak közt

Svéd-rali, állás 7 gyorsasági után:

1. Ostberg, J. Andersson (norvég, svéd, Ford Fiesta RS WRC) 1:17:21.2 ó (101,1 km/h)
2. Hirvonen, Lehtinen (finn, Ford Fiesta RS WRC) + 14.8 mp
3. P. Solberg, Patterson (norvég, brit, Citroën DS3 WRC) + 57.4
4. Latvala, Anttila (finn, Ford Fiesta RS WRC) + 1:10.0 p
5. H. Solberg, Minor (norvég, osztrák, Ford Fiesta RS WRC) + 1:20.3
6. Ogier, Ingrassia (francia, Citroën DS3 WRC) + 1:21.6
… 9. Loeb, Elena (francia, monacói, Citroën DS3 WRC) + 2:48.4
… 11. Räikkönen, Linsström (finn, Citroën DS3 WRC) + 4:13.7
… 12. PG Andersson, Axelsson (svéd, Ford Fiesta RS WRC) + 4:29.8
… 18. Block, Gelsomino (amerikai, Ford Fiesta RS WRC) + 6:38.8



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés