Connect with us

Hirdetés

technokrata

Így néz ki az új Fiesta

Garázs

Így néz ki az új Fiesta

Leleplezték a Ford Fiesta RS WRC gyári festését. Premier január végén.

A 2011-es vb-sorozat csak februárban indul az elvileg havas-heges Svéd-ralival, az új WRC-korszak egyik főszereplője azonban minden bizonnyal már előbb, még e hónap végén (január 28-29.) bemutatkozik, méghozzá a finnországi Arctic Rallyn. Kvázi shakedownként.

Az Autosport magazin úgy tudja, hogy a nagy rivális Citroën nem lesz ott (hanem privátban teszteli a DS3-at), a Ford bezzeg mindkét pilótájának, Hirvonennek és Latvalának is megadja a lehetőséget éles körülmények között kipróbálni a technikát, a Fiesta RS WRC-t. Amely így néz ki:

Hátulról pedig így:

A DS3-ról már korábban kiderült, miként fog festeni, a szezon harmadik WRC-jét, a Countrymant pedig csak később, májusban, Szardínián veti be a Mini (a Prodrive segítségével).

Ezek a WRC-k ugye már nem kétliteres turbósok és aktív hajtásúak, hanem a költségcsökkentés és a környezetvédelem jegyében benzinmotorjuk közvetlen befecskendezéses 1.6-os (de persze szintén felöltött), 4×4-es rendszerük meg egyszerűbb, mechanikus, középső diffi nélküli.

A Ford-féle, kb. 300 lóerős motor az utcai autókban EcoBoost néven dolgozik, a Citroëné (és a Minié) a BMW-PSA együttműködésből származó THP-ként.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés