Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kis dagi az amerikai Passat

Garázs

Kis dagi az amerikai Passat

Külön Volkswagen Passat készült Amerikának, hosszabb és tágasabb az európai változatnál.

Lerántotta a leplet a Passat amerikai változatáról a Volkswagen. Sokáig NMS-ként (New Midsize Sedan) futatták a projektet, de csak a hülye nem jött rá, hogy teljesen új modell helyett amerikai Passatot fog bemutatni a gyártó Detroitban.

Azért a meglepetés sem maradt el, a Passat amerikai változatát ugyanis kifejezetten a helyi igények szerint készítették el. Emiatt nem teljesen ugyanolyan, mint európai testvére: 4,87 méteres hossza tízcentis növekedést jelent, de nyújtottak a tengelytávon (2,8 méter) és szélesebb (1,84 méter) is lett az autó. Tágas, szellős utasteret rejt a karosszéria, a csomagtartó óriási, 529 literes.

Külsőre inkább a Jettát idézi az amerikai Passat, gyártása a Tennessee-ben felhúzott új üzemben zajlik. Mivel nincs szállítási költség, bombaárat kalkuláltak a szedánhoz, 20 ezer dollártól, vagyis 4,3 millió forinttól indul. 2018-ra már évi 800 ezret szeretnének eladni belőle, nem semmi.

Két benzines és egy dízelmotorral indul az amerikai forgalmazás, a 170 lóerős, 2,5 literes és 280 lóerős, 3,6 literes V6-os benzines mellett a 140 lóerős, 2.0 TDI-t is vihetik a tengerentúli vevők.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés