Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyári fotókon és videón az új DS3 WRC

Garázs

Gyári fotókon és videón az új DS3 WRC

Bemutatkozott a Citroen 2011-es raliautója, a DS3 WRC.

Megannyi előzetes után megtörtént a hivatalos leleplezés is, hiszen a Párizsi Autószalonon bemutatkozott a Citroen új raliautója, a DS3 WRC. Az egyaránt sikeres Xsara és C4 World Rally Car után a DS3 a márka harmadik világbajnoki topautója.

A ralivébé 2011-től új korszakot kezd (ami egyben a költségcsökkentésről is szól): a kétliteres motort 1.6-os váltja. Ugyanúgy turbós és 300 LE körüli gépek lesznek összkerékhajtással, hatfokozatú szekvenciális váltóval, hidraulikus kézifékkel és első-hátsó önzáró differenciálművel, tömegük versenyzőpárostul, felszerelésestül mindössze 1200 kg.

A DS3 WRC-t két francia István (Sebastien), a nemsokár hétszeres világbajnok Loeb (a monacói Elena navigálásával) és 10 évvel fiatlabb klónja, Ogier (jobbkezével, Ingrassiával) vezeti majd.

A Citroen fő és egyetlen ellenfele 2011-ben ismét a Ford lesz – a kékoválosok Fiestára cserélik a Focust. A Prodrive-val karöltve a raliba visszatérő Mini a Countrymanből épített versenyautóját egyelőre csak pár futamon veti be tesztjelleggel, hogy aztán 2012-ben támadhasson.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés