Connect with us

technokrata

Kupés crossoverrel támad a Land Rover

Garázs

Kupés crossoverrel támad a Land Rover

Párizsban debütál a Land Rover Range Rover Evoque.

Régóta nem titok, hogy háromajtós, kupés crossoveren dolgozik a Land Rover, az LRX tanulmánnyal jó előre jelezte terveit a márka. Párizsban debütál a koncepciótól alig különböző szériaváltozat, amelyet Range Rover Evoque névre kereszteltek, és amelyet a gyártó cross-kupéként próbál eladni ügyfeleinek.

Már a Land Rovernél is az alacsony fogyasztás és emisszió van a középpontban, ennek megfelelően az Evoque alapáron csak fronthajtást kínál, összkerékhajtású kivitel felárért rendelhető. Ahogy egy kupéhoz illik, két ajtóval készül az Evoque, de úgy tudni, hogy a Land Rovernél terveznek négyajtós verziót is.

Háromféle Evoque lesz kapható a kereskedésekben, a legdrágább, Dynamic nevű változat 20 colos felnikkel és egyedi, sportosabb karosszéria-elemekkel, valamint sportülésekkel készül. Luxushangulatú az utastér, a kellően bonyolult menürendszer 8 colos érintőképernyő tapogatásával vezérelhető.

Start-stop rendszer és elektromos kormányrásegítés gondoskodik a további takarékoskodásról, a 150 lóerős, 2,2 literes dízelmotor átlagfogyasztását így ha csak egy tizeddel is, de sikerült öt liter alá vinni. Összkerékhajtással 5,6 liter ugyanez az adat, nem sokkal torkosabb a motor 190 lóerős verziója sem.

Benzinesből kétliteres turbós blokk érhető el Si4 néven, de ez igazából egy Ford-eredetű EcoBoost-motor. Teljesítménye 240 lóerő, hatvan mérföldes (96 km/órás) tempóra 7,1 másodperc alatt gyorsítja az Evoque-ot. A komfortról a MagneRide adaptív futómű gondoskodik.Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin