Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vége az E83-as BMW-nek

Garázs

Vége az E83-as BMW-nek

Befejeződött a kifutó X3 gyártása, jön az új.

Generációváltáshoz érkezett a BMW X3 – az első “Sport Activity Vechicle” utolsó példánya a napokban készült el a BMW osztrák partnerének, a modellt 2004 óta gyártó Magna Steyr üzemében, az új modell gyártása pedig szeptember elején már meg is kezdődött a dél-karolinai Spartanburgban. Az E83-asból hét év alatt összesen 614.824 darabot értékesítettek világszerte. A modell Magyarországon is népszerű volt, közel ezer új és BMW Premium Selection X3-ast adtak el.

A leköszönő modell utolsó legyártott példánya egy cinóbervörös xDrive35d, amelyet a Magna Steyr szolgálati autónak használ majd. A gyártósort utolsó előttiként elhagyó autó pedig egy teljes mentőfelszereltséggel ellátott xDrive20d, amelyet a gyártó egy jótékonysági szervezetnek adományoz – a BMW X3 mentőváltozatai éveken keresztül segítették Nyugat-Európa rendőreit és orvosait az életmentésében.

A BMW csoport saját fejlesztésű összkerékhajtási rendszerével felszerelt modellt számos díjjal is elismerték: az Auto Bild Allrad és az Off Road magazin olvasói az X3-ast két alkalommal is megszavazták az “Év öszkerékmeghajtású autójának”, a J.D. Power piackutató intézet vevőelégedettségi listájának élén állt, és éveken keresztül vezette a Német Autóklub (ADAC) megbízhatósági rangsorát is.

Az új BMW X3 piaci bevezetése 2010 novemberében lesz Magyarországon. A Magna Steyr és a BMW együttműködése folytatódik: a MINI új modelljét, az öszkerékmeghajtással is rendelhető Countrymant már gyártják a grazi üzemben.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés