Connect with us

Hirdetés

technokrata

Terebélyesedő X3

Garázs

Terebélyesedő X3

BMW X3 2011
Még álcázzák, de már sok mindent tudni az új BMW X3-ról.

Októberben, a Párizsi Autószalonon mutatkozik be az új BMW X3, a bajorok azonban már csinálják a fesztivált körülötte. Meghívtak néhány újságírót a legnagyobb európai lapoktól egy előzetes tesztvezetésre, ennek során az álcázott prototípusokat lehetett próbálgatni.

Technikai információk eddig nem szivárogtak ki a próbáról, most az Autocar bedobott a közösbe néhány konkrét adatot. Ezek szerint sportosabb, egyszersmind elegánsabb megjelenésű lesz az X3, hossza 83, szélessége 29, magassága 40 milliméterrel nő. 15 millimétert tesznek rá a tengelytávra, a hátsó lábtér ennél nagyobb mértékben, 20 milliméterrel lesz tágasabb, a csomagtartó 470-ről 550 literesre nő.

Az X3 alapjait a következő generációs 3-as összkerékhajtásúvá alakított platformja adja, a teljes súly a nagyobb karosszéria ellenére 20-25 kilóval csökken.

Két-két benzines és dízelmotorral (272 és 306, illetve 184 és 244 lóerő) indul a forgalmazás, a gyengébb, kétliteres dízel kivételével minden motorhoz nyolcfokozatú ZF automata váltót kapcsolnak. Később érkezik a 204 lóerős, kétliteres dízel, illetve az ActiveHybrid változat is.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés