Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem lesz ingyenparkolósdi

Garázs

Nem lesz ingyenparkolósdi

Eldőlt, hogy a 95-ös benzin átlagárához kötik a maximális parkolási díjat.

Módosította az Országgyűlés a közterületi parkolásra vonatkozó szabályozást, így az Alkotmánybíróság hiába semmisítette meg június 30-i hatállyal a jelenlegi előírásokat, még átmenetileg sem lesz ingyenes parkolás Budapesten.

Új elem, hogy ezentúl nem a BKV-jegy, hanem a 95-ös benzin literenkénti átlagárához kötik a maximális tarifát: az egy órára vonatkozó díj személygépkocsi esetén nem haladhatja meg az APEH által az előző év szeptemberében és az azt megelőző tizenegy hónapban egy liter 95-ös benzinre vonatkozó elszámolási árként havonta közzétett összeg egyszerű számtani átlagának a kétszeresét.

Bonyolult számításnak hangzik, de ez kedvezőbb a jelenlegi előírásoknál, jelenleg ugyanis 640, míg az új rendszerben 544 forint a maximális díj. Parkolási szolgáltatást a törvény hatályba lépése után csak önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaság láthat el.

Pótdíjat akkor kell fizetni, ha a jármű díjfizetés nélkül várakozik, vagy a kifizetett várakozási időt egy óránál rövidebb időre történt fizetés esetén öt perccel, egy órára vagy annál hosszabb időre történt fizetés esetén legalább tizenöt perccel túllépi.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés