Connect with us

technokrata

Bolsonaro nem hagyja annyiban a Facebook és a YouTube ügyét

bolsonaro

FrissInfo

Bolsonaro nem hagyja annyiban a Facebook és a YouTube ügyét

Bolsonaro nem hagyja annyiban a Facebook és a YouTube ügyét

Jair Bolsonaro brazil elnök rendeletben módosította a közösségi médiára vonatkozó előírásokat, így akarja megakadályozni, hogy a felhasználói tartalmakat, oldalakat és profilokat önkényesen töröljenek vagy felfüggesszenek, írja az MTI.

Az elnöki hivatal tájékoztatása szerint a rendelet nem tiltja a közösségi platformoknak a tartalmak törlését, de megköveteli tőlük, hogy szolgáltassanak ehhez nyomós okot, és a döntéshozatal előtt tegyék lehetővé a felhasználóknak a „széles körű védekezést”.

Bolsonaro ezzel akarja megakadályozni, hogy sérüljenek a brazil állampolgárok felhasználói jogai, illetve biztosítani kívánja, hogy érvényesüljön a szólásszabadsághoz való joguk a közösségi médiában is. Az elnöki rendelet a törölt tartalmak és profilok helyreállítását lehetővé tevő eljárást is előirányoz.

Az elnöki rendelet törvényerejű, de a parlamentnek 120 napon belül jóvá kell hagynia, különben érvényét veszti.

A BBC megjegyzi, hogy a YouTube idén júliusban tizenöt videót távolított el Bolsonaro csatornájáról, mert úgy ítélte meg, hogy azok téves információkat közölnek a koronavírus-járványról.

„Szabályaink nem engedélyezik olyan tartalmak közzétételét, amelyek a hidroxoklorokin és/vagy az ivermectin hatásosságát hirdetik a Covid–19 kezelésében vagy megelőzésében, vagy azt, hogy a maszk nem hatásos a vírus terjedésének megelőzésében”

– indokolta a videók eltávolítását a YouTube.

Tavaly a Twitter és a Facebook is törölte a brazil elnök több videóját, amelyek szembementek az egészségügyi szakértők ajánlásaival, és megsértették a közösségi oldalak felhasználási feltételeit.

Forrás: Telex

További FrissInfo

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu