Connect with us

Hirdetés

technokrata

26. Év Menedzsere Díjátadó Gála 2020

év menedzsere

Esemény

26. Év Menedzsere Díjátadó Gála 2020

26. Év Menedzsere Díjátadó Gála 2020

A Menedzserek Országos Szövetsége március 7-én, immáron 26. alkalommal rendezte meg az Év Menedzsere Díjátadó Gáláját.

Idén a Budapest Marriott Hotel felújított teljes rendezvényszintjével adott otthont a nagyszabású eseménynek, amelyen hét kategóriában díjazták 2019 legkiválóbb menedzsereit. Szirmák Botond a Menedzserszövetség leköszönő elnöke a Gálán adta át hivatalosan az elnöki posztot utódjának, Kapitány Istvánnak, a Shell globális kiskereskedelmi alelnökének.

A Menedzserszövetség idén 26. alkalommal adta át az Év Menedzsere díjat, 21. alkalommal az Év Fiatal Menedzsere díjat, 5. alkalommal az Életműdíjat, 3. alkalommal, a Volkswagennel közös Kék Innovációs Különdíjat. Az eseményen 2. alkalommal került átadásra a Menedzserek a Társadalomért Különdíj, idén a D.A.S. Jogvédelmi Biztosító támogatásával.

Első alkalommal, de hagyományteremtő céllal két újabb díj is kiadásra került: a női vezetők kiemelt támogatójaként a Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége (MVÜK Zrt.) – a női vezetők piaci pozíciójának erősítését célul kitűző stratégiai programjának részeként – adta át az Év Női Menedzsere 2019 Különdíjat, továbbá a Jövő Menedzsere 2019 Különdíj is itt kerül átadásra, mellyel a Szövetség az általa elindított mentor programot kívánja erősíteni, és a figyelmet felhívni a jövő vezetői támogatásának fontosságára.

  • Az Év Menedzsere 2019 Díj kitüntetettje Várkonyi Viktor, Tervezési Divízió vezérigazgató, Nemetschek Csoport. A díjat Szirmák Botond a Menedzserszövetség leköszönő elnöke, a Provident Pénzügyi Zrt vezérigazgatója adta át.
  • Az Év Fiatal Menedzsere 2019 Díj kitüntetettje Ratatics Péter, ügyvezető igazgató, MOL Magyarország és MOL-csoport Fogyasztói Szolgáltatások divízió. A díjat Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár úr adta át.
  • Az Év Menedzsere 2019 Életműdíj kitüntetettje Kürti Sándor, a Kürt Zrt. elnöke, tulajdonosa. A díjat átadta Dr. Beck György, a Menedzserszövetség Jelölő Bizottságának elnöke, 2016 év Életműdíj kitüntetettje.
  • A Menedzserek a Társadalomért 2019 Különdíj kitüntetettje Czakó Borbála, HBLF elnök, EY stratégiai tanácsadó. A díjat átadta Szabó György, a D.A.S. Jogvédelmi Biztosító vezérigazgatója.
  • A Menedzserszövetség és a Volkswagen Kék Innovációs különdíjasa 2019-ben Ifj.Chikán Attila, vezérigazgató, ALTEO Nyrt. Ifj. Chikán Attila külföldi utazása miatt az eseményen nem tudott részt venni, ezért video üzenettel köszöntötte a vendégeket és a díjat helyette Kovács Domonkos, az ALTEO M&A és Tőkepiacok vezérigazgató-helyettese vette át. A díjat átadta Dalnoki Balázs, a Volkswagen márkaigazgatója.
  • Az Év Női Menedzsere 2019 Díj kitüntetettje Dr. Békefi Veronika, N-U-R Travel ügyvezető igazgatója. A Díjat az MVÜK Zrt. vezérigazgató tulajdonosa, Horváth János adta át.
  • A Jövő Menedzsere 2019 Díj kitüntetettje Suppan Márton, a PEAK alapítója, a www.fintech.hu alapító főszerkesztője. A díjat Kapitány István, a Menedzserszövetség új elnöke, 2018 Év Menedzsere, a Shell globális kiskereskedelmi alelnöke adta át.

A hét kategóriában a Menedzserszövetség partner szervezetei (Amcham, Brit Kamara, Joint Venture Szövetség, MVÜK, FIVOSZ), a Jelölő Bizottság elnöke (dr. Beck György) és tagjai (Kapitány István, Fekete István, Jaksity György, Liptay Gabriella), valamint a szövetség elnöksége és ügyvezetése jelölhettek. Ezt követően a Jelölő Bizottság kategóriánként 3 jelöltet tárt a Menedzserszövetség elnöksége elé, akik 2020. február 6-án, titkos szavazással választották ki a díjazottakat minden kategóriában.

A díjátadót követően került sor a Menedzserszövetség új elnökének, Kapitány Istvánnak a hivatalos bemutatására.

Kapitány Istvánt, a Shell globális kiskereskedelmi alelnökét a Menedzserek Országos Szövetségének rendkívüli tisztújító közgyűlése 2020. január 20-án 100%-os szavazati aránnyal választotta meg a szervezet új elnökének. Az újonnan megválasztott elnök mandátuma március 8-án kezdődik, és három évre szól.

„Büszke vagyok arra, hogy az elmúlt 5 évben segíthettem a Menedzserszövetség munkáját.  Dolgos időszak van mögöttünk. Sokat tettünk azért, hogy láthatóbbak legyünk, hogy a programjainkat minél szélesebb körben megismerjék a menedzserek. Új tagokat toboroztunk, új programokat indítottunk útjára, megújítottuk a szövetség arculatát és az ügyvezetés operatív működését is.  A kezdetekben két díjat adtunk át, ma már hetet. Nagyot léptünk előre terveink, céljaink megvalósításában, lendületet adtunk a Menedzserszövetségnek, de van még feladat szép számmal. Örülök, hogy István veszi át a Menedzserszövetség elnöki pozícióját, vezetői tapasztalata, globális látásmódja, nemzetközi kapcsolatai sokat segíthetnek a továbblépésben.”

– mondta el Szirmák Botond, a Menedzserszövetség leköszönő elnöke, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Menedzserszövetség közgyűlése a szervezet elnökévé választott. A Menedzserszövetség lendületbe jött Botond elnöksége alatt, ezt a lendületet szeretném fenntartani, és ha lehetséges még tovább fokozni a jövőben. Szívügyem, hogy segíteni tudjam a magyar menedzserek szakmai fejlődését, hogy még nagyobb számban váljanak meghatározó szereplőivé a magyarországi, regionális és nemzetközi üzleti életnek. Magyarországról indult a karrierem ezért természetes, hogy szeretném 30 éves nemzetközi üzleti tapasztalatomat megosztani a tehetséges magyar menedzserekkel. Célom, hogy számos magyarországi csúcsvezetőt is megnyerjek a céljaink támogatásához, többek között arra, hogy minél több feltörekvő magyar menedzsert tudjunk hatékonyan mentorálni és támogatni. Célom az is, hogy a magyarországi és európai társszervezetekkel minél hatékonyabb együttműködést alakítsunk ki a menedzserek társadalmi szerepvállalásának erősítése érdekében.”

– egészítette ki Kapitány István a Menedzserek Országos Szövetségének új elnöke.

A Díjátadó Gála háziasszonya Bombera Krisztina volt. Az idei évben a gála jótékonysági tombolasorsolásának kedvezményezettje az Együtt az Autistákért Alapítvány lett. A Gálán befolyó teljes tombolabevétel az Alapítványnak került felajánlásra.

További Esemény

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés