Connect with us

technokrata

A Design Terminal új eseménysorozatot indít, melyben a nőké a főszerep

Esemény

A Design Terminal új eseménysorozatot indít, melyben a nőké a főszerep

A Design Terminal új eseménysorozatot indít, melyben a nőké a főszerep

A kezdeményezés az innovációs ügynökség tavasz óta sikeresen futó ösztöndíjprogramját egészíti ki, melyet a Mentorprogramban részt vevő női alapítók, kismamák és kisgyermekes anyukák vehetnek igénybe.

A Design Terminal kiemelt feladatának tartja a nők, a kismamák és a kisgyermekes anyukák szerepének erősítését a vállalkozói szférában.

A tavaly év végén, az Emberi Erőforrások Minisztériumával közösen életre hívott ösztöndíjprogram a vállalkozói lét és szemlélet erősítését, a család és a karrier összeegyeztetését, de a kismamák és kisgyermekes anyukák munkaerőpiacra történő visszatérését is támogatja. Az ösztöndíjprogram 2019 őszétől eseménysorozattal egészül ki, melynek kiemelt célkitűzése egy olyan új platform nyitása, amely hozzájárul a női jelenlét erősítéséhez az üzleti, a startup és a tech világban, valamint egy olyan értékes közösséget teremt, ahol később a résztvevők segítik egymást. Az események túllépve a hagyományos formátumokon izgalmas, gondolatébresztő formában valósulnak meg, a részvétel férfiak és nők számára egyaránt nyitott.

design terminal

A tegnap esti ,,#Womentoring” eseményen először az üzleti, a politikai és a startup világ vezető hazai női képviselői járták körül a vállalkozói lét témakörét, valamint a nők üzleti életben, illetve a technológiai iparban betöltött szerepének jelentőségét. A beszélgetés után a hazai üzleti és startup ökoszisztéma neves női szereplői tartottak egyedülálló rapid tanácsadást és mentorálást a Mentorprogram őszi szemeszterében résztvevő startupoknak. A beszélgetésen Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára; Csányi Gabriella, a Like Locals társalapítója, ügyvezetője és a Pine társalapítója, valamint Fábián Sára, az Amigos a Gyerekekért alapítója osztotta meg tapasztalatait a téma kapcsán. A beszélgetést Horváth Irma, közösségépítő, megoldás fókuszú coach moderálta.

„Magyarországon egyre több nő működtet sikeres vállalkozást, a cégtulajdonosok körében az arányuk 40 százalék. A számos kormányzati ösztönző és támogatás mellett még sok feladatunk van, hisz azt szeretnénk, hogy az ország eljusson odáig, hogy ne szenvedjen hátrányt egy nő, mert gyermeket vállal, és kiesik a munkaerőpiacról. Jó, ha van olyan támogató környezet, ahol a nők személyre szabottan kaphatnak tanácsot a továbblépéshez, és megismerkedhetnek olyan személyekkel, akik hasonló utat jártak be. Ezt kínálja a Design Terminal programja is.” 

– mondta az esemény kapcsán Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

További Esemény

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu