Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Design Terminal új eseménysorozatot indít, melyben a nőké a főszerep

Esemény

A Design Terminal új eseménysorozatot indít, melyben a nőké a főszerep

A Design Terminal új eseménysorozatot indít, melyben a nőké a főszerep

A kezdeményezés az innovációs ügynökség tavasz óta sikeresen futó ösztöndíjprogramját egészíti ki, melyet a Mentorprogramban részt vevő női alapítók, kismamák és kisgyermekes anyukák vehetnek igénybe.

A Design Terminal kiemelt feladatának tartja a nők, a kismamák és a kisgyermekes anyukák szerepének erősítését a vállalkozói szférában.

A tavaly év végén, az Emberi Erőforrások Minisztériumával közösen életre hívott ösztöndíjprogram a vállalkozói lét és szemlélet erősítését, a család és a karrier összeegyeztetését, de a kismamák és kisgyermekes anyukák munkaerőpiacra történő visszatérését is támogatja. Az ösztöndíjprogram 2019 őszétől eseménysorozattal egészül ki, melynek kiemelt célkitűzése egy olyan új platform nyitása, amely hozzájárul a női jelenlét erősítéséhez az üzleti, a startup és a tech világban, valamint egy olyan értékes közösséget teremt, ahol később a résztvevők segítik egymást. Az események túllépve a hagyományos formátumokon izgalmas, gondolatébresztő formában valósulnak meg, a részvétel férfiak és nők számára egyaránt nyitott.

design terminal

A tegnap esti ,,#Womentoring” eseményen először az üzleti, a politikai és a startup világ vezető hazai női képviselői járták körül a vállalkozói lét témakörét, valamint a nők üzleti életben, illetve a technológiai iparban betöltött szerepének jelentőségét. A beszélgetés után a hazai üzleti és startup ökoszisztéma neves női szereplői tartottak egyedülálló rapid tanácsadást és mentorálást a Mentorprogram őszi szemeszterében résztvevő startupoknak. A beszélgetésen Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára; Csányi Gabriella, a Like Locals társalapítója, ügyvezetője és a Pine társalapítója, valamint Fábián Sára, az Amigos a Gyerekekért alapítója osztotta meg tapasztalatait a téma kapcsán. A beszélgetést Horváth Irma, közösségépítő, megoldás fókuszú coach moderálta.

„Magyarországon egyre több nő működtet sikeres vállalkozást, a cégtulajdonosok körében az arányuk 40 százalék. A számos kormányzati ösztönző és támogatás mellett még sok feladatunk van, hisz azt szeretnénk, hogy az ország eljusson odáig, hogy ne szenvedjen hátrányt egy nő, mert gyermeket vállal, és kiesik a munkaerőpiacról. Jó, ha van olyan támogató környezet, ahol a nők személyre szabottan kaphatnak tanácsot a továbblépéshez, és megismerkedhetnek olyan személyekkel, akik hasonló utat jártak be. Ezt kínálja a Design Terminal programja is.” 

– mondta az esemény kapcsán Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

További Esemény

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés