Connect with us

Hirdetés

technokrata

14 éves vezérigazgató, állati jogok és a mesterséges intelligencia kockázatai

Esemény

14 éves vezérigazgató, állati jogok és a mesterséges intelligencia kockázatai

14 éves vezérigazgató, állati jogok és a mesterséges intelligencia kockázatai

Új nevekkel erősít a Brain Bar

Hogyan lesz valaki 14 évesen egy limonádécég vezérigazgatója? Milyen jogai lesznek a jövő szarvasmarháinak? Mi van, ha túlértékeljük a mesterséges intelligenciát? A Brain Bar legújabb előadó csak arra várnak, hogy május végén Budapesten is bemutassák vízióikat.

_nd74003

Európa legnagyobb jövőfesztiváljára Budapestre látogat Mikaila Ulmer, aki 14 éves korára nem kisebb eredménnyel büszkélkedhet, minthogy a Me & Bees limonádémárka alapító-vezetőjeként terméke szinte az összes amerikai élelmiszerlánc polcán megtalálható.

Élhetünk-e állattartás nélkül? Jacy Reese szerint nem kérdés, hogy a tányérunkról hamarosan eltűnnek az állati fehérjék – kivéve a laboratóriumban előállított húst. Az állattartás vége című könyvében Reese tudományos és etikai szempontból is olyan jövőt vízionál, amiben már nem lesz szükség vágóhidakra.

Itt lesz Gary Smith, aki szerint a mesterséges intelligencia korában az igazi veszélyt nem az embernél okosabb gépek jelentik, hanem éppen az a tévhit, hogy a gépek okosabbak nálunk. “AI Delusion” című legújabb sikerkönyvének apropóján Smith a mesterséges intelligenciával kapcsolatos téveszméket cáfolja meg Budapesten.

A Brain Bar-on előad mellettük:

  • Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár
  • Dr. Alexander Kotouc, a BMW i termékmenedzsment-vezetője
  • Jeffrey Tucker Bitcoin-guru, a liberty.me alapítója
  • Kevin Folta, a géntechnológiával módosított élelmiszerek kutatója a Floridai Egyetemen

A világ vezető gondolkodóit idén is ingyenesen hallgathatják meg a diákok és a tanárok. Csupán annyit kell tenniük, hogy regisztrálnak a Brain Bar oldalán.

A fesztivál emellett várja azok jelentkezését is, akik szívesen bemutatnák a látogatóknak lélegzetelállító projektjüket, találmányukat. Jelentkezni leírással együtt az alábbi oldalon lehet.

A fesztivál ismét a Corvinus Egyetemen várja az érdeklődőket május 30-31-én. Kedvező árú fesztiválbérletek és csoportos jegyek továbbra is elérhetőek a Brain Bar oldalán.

További Esemény

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés