Connect with us

technokrata

14 éves vezérigazgató, állati jogok és a mesterséges intelligencia kockázatai

Esemény

14 éves vezérigazgató, állati jogok és a mesterséges intelligencia kockázatai

14 éves vezérigazgató, állati jogok és a mesterséges intelligencia kockázatai

Új nevekkel erősít a Brain Bar

Hogyan lesz valaki 14 évesen egy limonádécég vezérigazgatója? Milyen jogai lesznek a jövő szarvasmarháinak? Mi van, ha túlértékeljük a mesterséges intelligenciát? A Brain Bar legújabb előadó csak arra várnak, hogy május végén Budapesten is bemutassák vízióikat.

_nd74003

Európa legnagyobb jövőfesztiváljára Budapestre látogat Mikaila Ulmer, aki 14 éves korára nem kisebb eredménnyel büszkélkedhet, minthogy a Me & Bees limonádémárka alapító-vezetőjeként terméke szinte az összes amerikai élelmiszerlánc polcán megtalálható.

Élhetünk-e állattartás nélkül? Jacy Reese szerint nem kérdés, hogy a tányérunkról hamarosan eltűnnek az állati fehérjék – kivéve a laboratóriumban előállított húst. Az állattartás vége című könyvében Reese tudományos és etikai szempontból is olyan jövőt vízionál, amiben már nem lesz szükség vágóhidakra.

Itt lesz Gary Smith, aki szerint a mesterséges intelligencia korában az igazi veszélyt nem az embernél okosabb gépek jelentik, hanem éppen az a tévhit, hogy a gépek okosabbak nálunk. “AI Delusion” című legújabb sikerkönyvének apropóján Smith a mesterséges intelligenciával kapcsolatos téveszméket cáfolja meg Budapesten.

A Brain Bar-on előad mellettük:

  • Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár
  • Dr. Alexander Kotouc, a BMW i termékmenedzsment-vezetője
  • Jeffrey Tucker Bitcoin-guru, a liberty.me alapítója
  • Kevin Folta, a géntechnológiával módosított élelmiszerek kutatója a Floridai Egyetemen

A világ vezető gondolkodóit idén is ingyenesen hallgathatják meg a diákok és a tanárok. Csupán annyit kell tenniük, hogy regisztrálnak a Brain Bar oldalán.

A fesztivál emellett várja azok jelentkezését is, akik szívesen bemutatnák a látogatóknak lélegzetelállító projektjüket, találmányukat. Jelentkezni leírással együtt az alábbi oldalon lehet.

A fesztivál ismét a Corvinus Egyetemen várja az érdeklődőket május 30-31-én. Kedvező árú fesztiválbérletek és csoportos jegyek továbbra is elérhetőek a Brain Bar oldalán.

További Esemény

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin