Connect with us

technokrata

Verseny egy nyelven, melyet milliók beszélnek és melynek milliárdok élvezik hasznát nap, mint nap

Esemény

Verseny egy nyelven, melyet milliók beszélnek és melynek milliárdok élvezik hasznát nap, mint nap

Verseny egy nyelven, melyet milliók beszélnek és melynek milliárdok élvezik hasznát nap, mint nap

Országos – ha úgy tetszik – nyelvi versenyt szervez az NNG, a nyelv rejtelmeiben legjártasabb szakemberek megtalálására. Eközben mindenkit arra biztatnak: akár felnőttként is kezdjenek bele a nyelv tanulásába, hiszen ez ma az egyik legjobb befektetés, amivel akár egy nemzetközi karrier is könnyen felépíthető.

Létezik egy nyelv, amit milliók használnak, szinte az egész világ profitál a létezéséből, és amin még gépekkel is kommunikálhatunk. Mára már mindennapi tevékenységeink, közösségi- és munkakörnyezetünk jelentős része is erre a nyelvre épül, ismerete komoly karrierlehetőséget kínál, így ajánlott megtanulni. A C++ programnyelv egy szofisztikált szoftverfejlesztői kód- és szabálykészlet, amin számos, az életünket meghatározó program íródott és fut. Bár bevallottan nem a legkönnyebb programnyelvek közé tartozik, változatos felhasználói lehetőségeivel az egyik legismertebb az IT szakmában. A magyar székhelyű, autóipari szoftverfejlesztéssel foglalkozó NNG idén hetedik alkalommal, minden eddigi jelentkezési rekordot megdöntve, 131 csapattal indította el az NNG C++ Grand Prix-t, az ország egyik legjelentősebb programozóversenyét. A verseny nem titkolt célja, hogy a vállalat felfedezze e programnyelvet beszélők közül a legjobbakat.

 

Az idei, hetedik verseny döntője november 9-én lesz, a cég budapesti központjában. Az NNG bízik benne, hogy idén is megtalálják azokat a kezdő vagy gyakorlott programozókat, akiket felvéve közösen írhatják tovább az autóipar jövőjét. Ebben a szakmában nem csak a tapasztalat számít. Évtizedes szakmai múlttal rendelkező profik és lelkes gimnazisták is neveznek évről-évre, összesen több mint száz csapatban – a lényeg a parancsok ismerete mellett a kreatív és hatékony problémamegoldás. Ezt mutatja az NNG tavalyi versenye, ahol a még érettségi előtt álló Livmadmun csapata több tucat, gyakran évek óta a szakmában dolgozó csapatot utasított maga mögé a harmadik helyezés megszerzésével.

Ahogy az a fenti példából látható, a C++ programnyelv tanulása – különleges beszélt nyelvekhez hasonlóan – akár rövid idő alatt hozhat piacképes tudást és szép karrierlehetőséget. Már a 80-as években, a személyi számítógépek térnyerésének időszakában megjelent, a mai napig folyamatosan fejlődik, és megalapozza mindennapi életünket, még ha nem is IT szakemberként találkozunk vele. Olyan világszerte használt alkalmazásokat készítettek már vele, mint például a Facebook, a Microsoft operációs rendszerek és alkalmazások, a kép- és videószerkesztésre használt Adobe programok, az NNG iGO navigációs szoftver és a videojátékok jelentős része.

A C++ még a fejlesztői szakmán belül is kiemelkedően jó alap azok számára, akik biztos lábakon szeretnének állni a jövőben. Ezt a jelenlegi több mint 4,5 millió gyakorló programozó bizonyítja, akik a becslések szerint 2019 végére hatmillióan lesznek. Az elmúlt években az NNG is több száz programozót vett fel, soraiban több mint egy évtizede nagy nevű fejlesztők segítik a kevésbé tapasztaltakat, de közülük kerülnek ki a programozóverseny szakmai szervezői is.

Sokat hallani, hogy a jövő szakmái szinte kivétel nélkül igényelnek majd programozási ismereteket. Abban azonban kisebb az egyetértés, hogy melyik programnyelv megismerésével érdemes foglalkoznunk. A C++-t használók nem csak az egyes parancsokat ismerhetik meg, hanem – mivel a nyelv használata alapos megértést igényel –, olyan értékes tudást szerezhetnek, amely számos szakmai és karrierlehetőséget nyithat ki előttük, már pályakezdőként is.

Mindenkinek, aki nyelvtanuláson gondolkodik, érdemes komolyan megfontolnia a C++ nyelvet: kellő kitartással ugyanis akár a következő évek Grand Prix versenyein is megmérettetheti magát.

További Esemény

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu